Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Basescu: Guvernele, ascunse sub confidentialitate. Cum se arendeaza terenurile ADS

DSCN4069
„Statul de drept înseamnă dreptul la informare. Toate guvernele s-au ascuns sub clauze de confidențialitate pe chestiuni vitale pentru populație, spre exemplu cedarea explotării de resurse de petrol și gaze a României. Românii nu știu în ce condiții s-a făcut această cedare. Cum și în ce condiții se arendează toate hectarele de pământ valoros pe care le deține ADS-ul. Cetățenii români au dreptul la informare”, a afirmat președintele. De asemenea, Traian Băsescu susține că „deja sunt foarte mulți polticieni care pronunță termenul stat de drept fără să-i înțeleagă conținutul”. „Nu e suficient să-l afirmi, ci trebuie să fii convins de valorile statului de drept. Statul este primul care trebuie să respecte legea”, a mai spus președintele. Declaratiile lui Traian Basescu privind arendarea terenuriloe ADS, la numai cateva zile dupa ce B1 TV a prezentat informatii potrivit carora Dan Voiculescu ar fi arendat "cu dedicatie" mai multe hectare de teren ADS. Iate ce spun cei de la B1.ro: Fondatorul PC, Dan Voiculescu a reuşit să beneficieze, cu ajutorul Ministerului Agriculturii şi ADS, de o serie de avantaje, cum ar fi eliminarea din lege a limitei de 100 de hectare. 

Asta pentru că Dan Voiculescu dorea să arendeze 2.600 de hectare prin metoda concurs restrâns de oferte, însă cifrele nu se potriveau. 

Modificarea a apărut la doar câteva zile după ce Voiculescu a primit terenurile de aur din judeţul Giurgiu.

Când a arendat, din nou, anul trecut, cele 2.600 de hectare din Giurgiu, Dan Voiculescu s-a lovit de o problemă. Apăruseră normele de aplicare ale legii 268 prin care era reglementat printre altele şi felul în care trebuia făcută această arendare.

Concret, doar terenurile de până la 100 de hectare aflate în administrarea ADS, puteau fi arendate prin metoda "concurs restrâns de oferte".

Numai că Voiculescu dorea să arendeze toate cele 2.600 de hectare. Aşa că Ministerul Agriculturii a modificat procedurile, iar limita a 100 de hectare a fost eliminată.

Terenurile de aur ale lui Dan Voiculescu au ridicat, la acea vreme, multe semne de întrebare pentru fostul ministru al Agriculturii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.