Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Basescu, in vizorul DIICOT?

diicot

Jurnalistul Radu Tudor a sdresat o solicitare reprezentantilor DIICOT pentru a ii furniza informatii cu privire la investigatiile deschise de procurori in cazul fostului presedinte Traian Basescu, Ioana Basescu, fiica acestuia si Elena Udrea, presedintele PMP.

Raspunsul primit de la DIICOT de jurnalist lamureste situatia cu privire la Ioana Basescu si Elena Udrea, insa informatiile privind "existenţa unei plângeri sau denunţ" care sa il vizeze pe Traian Basescu NU SUNT PUBLICE.

Iata raspunsul primit de Radu Tudor de la DIICOT, asa cum il prezinta jurnalistul pe blogul personal:

Zilele trecute, am adresat cateva intrebari la DIICOT :

Cate cauze penale, ce infractiuni vizeaza si cand au fost deschise investigatii ale DIICOT privind urmatoarele persoane :

În referire la solicitarea dvs. vă aducem la cunostinta următoarele:

Cu privire la punctul 1 (n.r. Traian Basescu), conform art. 25 alin 3 din Ghidul privind relatia dintre sistemul judiciar din Romania si mass-media, aprobat prin Hotararea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 482 din 1 iunie 2012, cu modificarile si completarile ulterioare din 6 mai 2014, informaţiile privind existenţa unei plângeri sau denunţ pe rolul organelor de urmărire penală referitoare la posibila săvârşire a unor fapte de natură penală, precum şi datele cuprinse în aceste acte de sesizare nu sunt publice.

Referitor la punctul 2 (n.r. Ioana Basescu), la DIICOT – Structura Centrala nu sunt înregistrate cauze privind-o pe numita Ioana Băsescu.

Cu privire la punctul 3 (n.r. Elena Udrea) din solicitare va facem cunoscut ca la nivelul DIICOT – Structura Centrala, In perioada 2007-2009, au fost inregistrate trei cauze în care au fost dispuse soluţii de neîncepere a urmăririi penale pentru savarsirea infr. prev. de art. 168 indice 1 Cp; art. 7 alin.1 din Legea 39/2003 si art.20 Cp raportat la art. 173 alin.2 si art. 165 CP, respectiv art. 48 din legea 161/2003.

Analizand acest raspuns putem trage concluzia ca daca NU ar fi fost cauze inregistrate la DIICOT privind-ul pe Traian Basescu, procurorii ar fi putut preciza acest lucru, asa cum au facut-o in cazul Ioanei Basescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.