Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băsescu, întâlnire cu patriarhi la Cotroceni

basescu

Preşedintele Traian Băsescu i-a primit sâmbătă la Palatul Cotroceni pe patriarhul Ierusalimului şi al Întregii Palestine, Teofil al III-lea, şi pe patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, cu ocazia vizitei lui Teofil al III-lea în România, prilejuită de sărbătoarea patronului spiritual al Bucureştiului, Sfântul Dimitrie Basarabov.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, Traian Băsescu a evocat întâlnirea cu patriarhul Ierusalimului care a avut loc în marja vizitei de stat în Israel din ianuarie, exprimându-şi aprecierea pentru eforturile pe care Patriarhia Ierusalimului le face cu scopul de a cultiva dialogul între religii şi confesiuni la Locurile Sfinte.

Totodată, preşedintele i-a mulţumit patriarhului Teofil al III-lea pentru deschiderea cu care a sprijinit restabilirea comuniunii bisericeşti depline dintre Patriarhia Ierusalimului şi Patriarhia Română.

Şeful statului a mai vorbit despre faptul că pluralismul cultural şi diversitatea religiilor reprezintă o experienţă benefică dacă este acceptată în sensul cunoaşterii şi al toleranţei, al respectului reciproc.

La rândul său, patriarhul Ierusalimului a mulţumit pentru ospitalitatea primirii şi pentru contribuţia comunităţii româneşti la Locurile Sfinte, fie că sunt pelerini, fie cetăţeni stabiliţi în Ierusalim.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, i-a mulţumit preşedintelui Traian Băsescu pentru modul în care a încurajat, în toţi aceşti ani, cooperarea dintre instituţiile statului şi Biserică, adăugând faptul că vizita patriarhului Teofil al III-lea în România înseamnă foarte mult pentru credincioşii din ţara noastră, confirmând astfel legăturile istorice şi spirituale profunde care ne leagă de Locurile Sfinte.

În încheiere, cei trei înalţi oficiali au subliniat multiplele implicaţii ale crizei din Orientul Mijlociu, o realitate dramatică, ce ne obligă să reflectăm la contribuţia pe care inclusiv Biserica, în dialog cu instituţiile statului şi cu societatea, o poate avea pentru a promova o cultură a păcii şi a solidarităţii.

Cu acest prilej, Traian Băsescu l-a decorat pe Teofil al III-lea cu Ordinul Naţional 'Steaua României' - în grad de Mare Cruce, mai informează Administraţia Prezidenţială

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.