Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băsescu: Ponta va pune noi taxe

CONGRESUL EXTRAORDINAR AL PSD - 2010 - ROMEXPO

Președintele consideră că măsura va crește deficitul de la buget, iar pentru reducerea lui, Victor Ponta va impune noi taxe.

”Am trimis spre promulgare legea reducerii CAS. Am mari semne de întrebare pentru oportunitatea acestei măsuri. Ea e legată de fondul de pensii. Avem un deficit pentru anul acest de 12,5 miliarde lei. Reducerea cu 5% adaugă la acest deficit în 5-5,5 miliarde. Asta înseamnă un deficit de 18 miliarde de lei.

Legea nu propune reducerea la salariați, ci la societăți. Salariații nu au niciun avantaj din reducerea CAS. Nu știu cum va fi compensată. Pe primele 6 luni avem 2,4 miliarde lei deficit după introducerea taxei de stâlp.

Nu văd de unde vine credibilitatea peste noapte să se îmbunătățească și colectarea. Sursa propusă de guvern e lipsită de credibilitate. Va trebui să aplice alte măsuri care se vor duce din nou la populație, la fel ce cele 35 de taxe de anul acesta. O altă sursă pentru diminuare e mărirea taxelor actuale sau noi taxe, dar eu cred că se vor îndrepta la taxe de proprietate. 

Ar mai fi creșterea numărului locurilor de muncă, dar avem șomaj de la 7,1% la 7,3%. O altă măsură ar fi creșterea salariilor.”, a declarat Băsescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.