Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băsescu profețește un CUTREMUR de proporții: PSD e cu spatele la zid. Iohannis o să-i calce în picioare. Se va intra într-o criză fără precedent

basescu traian

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat marți, la B1TV, că s-a intrat în „criză politică” din cauza remanierii guvernamentale și că dacă PSD va apela la restructurarea Executivului în Parlament, atunci se va intra într-o situație fără precedent în politică după 1990, iar președintele Klaus Iohannis se va duce „cu ei de gât” la CCR. PSD e cu spatele la zid si „Presedintele o sa ii calce in picioare”, a mai spus Băsescu.

Declaratiile lui Traian Băsescu:

  • „I-au dat ocazia lui Iohannis sa le umple poarta de goluri. Presedintele a reactionat normal. Toti trei care au fost propusi sunt mai slabi decat cei pentru care s-a solicitat remanierea. Era absolut previzibil ca asta va face presedintel.
  • PSD este cu spatele la perete acum. Si-a dat seama ca nu reuseste sa faca o restructurare a Guvernului. Au renuntat sa o faca acum. Au recurs la solutia de criza. In acest moment PSD a bagat tara in criza politica pentru ca trei portofolii au interimari. Am intrat in criza politica. Probabil vor reveni dupa Pasti.
  • Dar este o noutate dupa 1990. Ce intuiesc eu? Ca PSD va incerca sa vina cu cei trei propusi, ca Nicolicea e un dur care s-a angajat sa treaca o anumita legislatie, e Brailoiu fata de care foarte probabil au obligatii si mai este Oana Florea care a lucrat pe la o fundatie a lui Dan Voiculescu, deci probabil alte obligatii. Doar ca la presedinte ne intalnim cu o situatie fara precedent, sa ii vina din Parlament ministri pe care i-a respins. Deci in mod legitim presedintele se duce cu ei de gat la Curtea Constitutionala.
  • Nu a mai existat un asemenea precedent si e foarte important ce va spune CCR dar aici intram intr-o criza si mai mare, va dura peste o luna, e o speta complicata, ori dupa 45 de zile expira interimatele, se va intra intr-o zona pe care nici Constitutia nu a prevazut-o. Cert este un singur lucru, cel care joaca este presedintele, iar la primire, in poarta, Dragnea si Dancila stau sa prinda rachete si nu le prind, toate intra in poarta.
  • Presedintele o sa ii calce in picioare. Din pacate, toata campania electorala va fi acoperita de aceasta disputa Presedinte  - Guvern - Parlament.

În PSD s-a format o stare de nervozitate legată de faptul că premierul nu a vrut de la început să se facă restructurarea Guvernului prin Parlament și a preferat să încerce o rezolvare amiabilă cu Klaus Iohannis, au relatat surse din partid pentru ȘTIRIPESURSE.RO. Printre liderii PSD circulă deja informația că pentru moment planul restructurării ar fi fost abandonat .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.