Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băsescu promite o mutare-bombă la Bruxelles: Desecretizarea raportului care dovedește că se fură în toate statele membre din bugetul UE

basescu

Traian Băsescu a declarat că, în cazul în care va ajunge eurodeputat, va cere ca Parlamentul European să solicite, spre dezbatere, Comisiei Europene un raport cu privire la fraudarea fondurilor bugetului UE de către statele membre, document care există din anul 2016, însă care a fost secretizat, potrivit Mediafax.

„Din Consiliul European, în 2014, s-a făcut o evaluare a cât se fură în statele membre din bugetul UE. Deci la un buget de 1.200 miliarde concluzia analiștilor pe fraude a fost că se fură 120 miliarde, 10%. Procentul obișnuit. Și atunci era Barroso președintele Comisiei care a spus «să facem o investigație». Au fost angajați cei mai mari specialiști în spălare de bani. În 2016 acest raport a fost gata și prezentat președintelui Comisiei și vicepreședintelui Comisiei, Juncker, care a spus «nu e bun. Mai revizuiți-l puțin». Și a mai stat un an la revizuire, raportul. Și a venit pe masă din nou în 2017 cu aceleași cifre. Adică se confirma jaful în toate țările, nu doar în România”, a afirmat Traian Băsescu, duminică, la postul B1 TV.

Acesta a adăugat că raportul a fost „băgat la sertar” pentru că altfel „anatema cu furatul” s-ar fi extins în mult mai multe state membre ale UE, fiind mai convenabil pentru oficialii europeni să aibă România drept „cal de bătaie”.

„Acel raport s-a încuiat în sertat și nu e făcut public ori campania era corect să aibă ca obiect și prezentarea raportului legat de fraudarea bugetului UE. Dar asta ar fi însemnat să se extindă pe un număr foarte mare de țări anatema cu furatul. E băgat la sertar și tot acolo e, că dacă tot au un cal de bătaie, România fură, o ținem cu România. Dar aceasta este o realitate. S-a făcut acel raport, cerut de Comisia Barroso, s-a finalizat și nu s-a dat publicității. Bineînțeles că este un document secretizat, însă este incorect pentru că discuția a fost în Consiliul European. Spre exemplu, pentru că europarlamentarii nu au inițiativă legislativă, că ai fi făcut un proiect de hotărâre al Parlamentului, dar se poate face o comisie parlamentară și Comisia Europeană să pună la dispoziție raportul spre dezbatere în Parlament. Eu o voi cere dacă ajung acolo. E unul dintre primele lucruri pe care le fac”, a conchis Băsescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.