Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băsescu râde de nominalizarea Vioricăi Dăncilă ca premier: În sfârşit, Dragnea va fi şeful Guvernului, va fi 100% guvernarea Dragnea

romaniatv.net
traian basescu nervos

Senatorul Traian Băsescu, preşedinte PMP, a declarat că prin instalarea la Palatul Victoria ca premier a Vioricăi Dăncilă, va începe "guvernarea 100% Dragnea" şi a adăugat că actul de guvernare nu va fi "conform aşteptărilor", întrucât coaliţia majoritară va avea probleme de administrare a schimbărilor aduse Codului fiscal. "Va fi foarte docilă în relaţia cu (...) Dragnea. În sfârşit Dragnea va fi şeful Guvernului", a declarat Traian Băsescu, la TVR1, întrebat care va fi, în opinia sa, comportamentul Vioricăi Dăncilă ca premier în relaţia cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Fiind întrebat dacă de abia acum începe guvernarea PSD, preşedintele PMP a răspuns: "Nu, guvernarea 100% Dragnea". Băsescu a adăugat că nu crede că actul de guvernarea va merge "conform aşteptărilor". "Ştiţi de ce nu cred că va merge bine? Sau nu va merge conform aşteptărilor, că rău nu va fi. Nu va fi rău, România va avea creştere economică, dar s-au băgat în atâtea nebunii cu modificarea Codului fiscal, atât de adânc, încât cred că vor avea probleme de administrare a schimbării. Hai să fim cinstiţi, ne-au redus taxele, ne-au redus impozitul pe venit de la 16 la 10%, şi la pensii şi la arendă şi la multe alte activităţi economice, deci au făcut un lucru care să stimuleze într-un fel economia, dar le va fi foarte greu să administreze (modificările la Codul fiscal - n.r.)", a declarat preşedintele PMP.

El a adăugat că "mutarea fundamentală" în materia impozitării pe care ar fi putut să o facă actuala coaliţie de guvernare ar fi fost să mute "impozitele de pe muncă pe proprietate". "Domne', ai o casă ai un impozit, ai două, deja eşti băiat cu posibilităţi, ai trei cumva...ai trei maşini. Deci, mutam taxele pe proprietate şi lăsam munca şi producţia. (...) Cine are proprietăţi plăteşte impozite pe proprietăţi, iar munca o liberalizezi aproape...diminuezi mult impozitele pe muncă, veniturile din producţie", a mai afirmat Băsescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.