Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băsescu se ia la trântă cu Germania. Mesaj pentru ambasadorii din România

basescu

De când nu mai este preşedinte, Traian Băsescu îşi manifestă o latură naţionalistă şi o pornire împotriva metodelor folosite de procurori. Ambele înclinaţii se regăsesc în ultimul mesaj al fostului preşedinte, în care, pornind de la scandalul Volkswagen, atacă ambasadorii străni din România şi apetenţa DNA pentru arestări preventive.

"Dar în România? Sunt printre aceia care cred şi au crezut în acţiunea hotărîtă împotriva corupţiei. La Bucureşti, frecvent, ambasadorii SUA, Germaniei, Marii Britanii sau Olandei salută public anticorupţia manifestată prin arestările fără judecată (preventive) atunci cînd este vorba despre suspiciuni de corupţie.

In Germania n-am auzit despre nicio arestare fără judecată (preventivă) la Volkswagen şi la autoritatea de stat care, împreună, au înşelat consumatori de pe toate continentele măsluind cu bună ştiinţă caracteristicile tehnice a peste 4 milioane de maşini vîndute, furînd sume uriaşe din buzunarele cetăţenilor. Oare dacă ambasadorul Germaniei la Bucureşti ar fi întrebat de un jurnalist român de ce nu sunt arestaţi preventiv cei responsabili de înşelătoria germană, ce ar răspunde? Ne-ar spune cumva că în Germania trebuie respectate drepturile omului şi prezumţia de nevinovăţie? Dar în România?", scrie Băsescu pe Facebook.

Vezi şi: Volkswagen a recunoscut ca manipulari ale emisiilor de la masinile diesel au avut loc si in Europa

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.