Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băsescu și Petrov se leagă cu lanțul de Gogol

basescu gogol

Ex-președintele României a decis: se ține cu dinții de vila de protocol. Nu este dispus, după cum declară, să se mute. Face apel la Justiție. Petrov se ține după el. Nici numele conspirativ nu se dă dus din imobilul de pe strada Gogol din Primăverii, pe care Băsescu l-a pierdut conform legii. Cu alte cuvinte, amândoi se leagă cu lanțuri.

Zilele trecute aflam, tot de la Traian Băsescu, că-și caută un modest apartament cu două camere, în care urma să se mute cu consoarta sa. Dar, iată, s-a răzgândit. Probabil că a constatat că nu are unde să îngrămădească atâtea lucruri inutile, pe care le-a adunat ca furnica de-a lungul vieții. Și, desigur, e lovit și de amnezie. A uitat pur și simplu că mai are și alte imobile în București. Unul dintre acesta fiind vila din Mihăileanu, pe care a luat-o cu japca în calitate de primar general, în baza unei declarații în fals, cum că nu avea o altă locuință în proprietate. Și avea. Omul suferă de acest nărav de mai multă vreme. Când de la Constanța a venit la București, în calitate de secretar de stat și apoi de ministru al Transporturilor, a mai comis-o o dată. A declarat, tot în scris, pentru a obține o vilă de protocol – și a obținut-o – că nu mai deținea o altă locuință. Și deținea. Atunci, ca și acum. Ba mai mult.  A declarat, tot în fals, pentru a obține cât mai mult spațiu, că și socrul său s-a mutat la București, nemaiavând nicio altă locuință. Avea. Tot la Constanța. Și nici măcar nu s-a mutat la București. După cum vedeți, omul este un mincinos notoriu. Nărăvit. Dacă însă ne uităm în lege, este în același timp și un personaj dispus să o încalce.

Să ne întoarcem însă la eleganta vilă de protocol din strada Gogol. Petrov, personajul său conspirativ, l-a alergat atât de mult pe Traian Băsescu, până când l-a prins și a dat de pământ cu el. În Justiție. Cum scrie la carte. Iar unul dintre rezultate este că, în conformitate cu legea, el își pierde privilegiile pe care, într-un mod extrem de generos, i le-a acordat poporul român. Între altele, trebuie să evacueze în două-trei zile vila. Să împacheteze și să plece. Prima reacție a avut-o probabil ca un reflex al fostului ofițer acoperit. A declarat că se conformează și că este în căutarea unui apartament modest, cu două camere, în apropierea unei stații de metrou, cu care, desigur, urmează să fie de acord și consoarta. Sugera deci că va renunța la autoturism, pentru a nu mai accidenta și alte mașini, așa cum a făcut în repetate rânduri, ultimul incident de acest fel petrecându-se chiar ieri. Apoi, brusc, s-a răzgândit. Tot ieri. Poate în urma șocului provocat de accidentul minor. Așa că se leagă cu lanțuri.

Pe asta cu lanțurile, treacă-meargă, o mai înțeleg. Dar nici în ruptul capului nu pricep de ce, după ce a fărâmat o oglindă și așa spartă a unui autoturism parcat legal, s-a prezentat la poliție și s-a testat cu aparatul etilotest. Credea că a băut ceva dis-de dimineață? Sau nu-și mai amintea dacă a băut sau nu? Ginkgo Biloba!

un comentariu de Sorin Roșca Stănescu, jurnalist

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.