Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băsescu șterge pe jos cu Iohannis, după vizita liderului sârb: 'Să arătăm că suntem stat, nu umbrelă, nu clucă de coceni'

Inquam Photos/Octav Ganea
Klaus Iohannis si Aleksandar Vucic la Cotroceni

Traian Băsescu a declarat, luni seară, la TVR 1, făcând trimitere la cazul deputatului fugar Sebastian Ghiţă, că atunci când nu se putea pune în aplicare o hotărâre judecătorească considera că statul român este umilit, afirmând că în locul lui Klaus Iohannis ar fi discutat cu Vučić.

Băncile din România, avertisment dur pentru politicieni: Ce impact va avea plafonarea dobânzilor

„Când era o condamnare sau o hotărâre judecătorească de arestare, oriunde se afla, nu aveam linişte, chemam serviciile: Veniţi aici, este o hotărâre judecătorească, nu se poate să fim un stat slab, să ne plece ăsta cum vrea el. (...) Este şi asta o abordare a domnului preşedinte Iohannis, nu este treaba preşedinţilor. Eu consideram că întotdeauna când nu se putea pune în aplicare o decizie judecătorească că statul român este umilit şi că trebuie să mişc lucrurile, să arătăm că suntem stat, nu umbrelă, nu clucă de coceni", a declarat fostul preşedinte Traian Băsescu, în contextul în care preşedintele Klaus Iohannis a afirmat după întâlnirea cu preşedintele Serbiei, Aleksandar Vučić, că nu este problema şefilor de stat să discute situaţia unui fugar, precum Sebastian Ghiţă, dar a abordat şi acest subiect.

Traian Băsescu a spus că Sebastian Ghiţă se va întoarce în România după ce „se sting toate dosarele".

Fostul preşedinte a precizat că dacă ar fi fost în locul lui Klaus Iohannis subiectul Sebastian Ghiţă ar fi fost pe agenda discuţiilor pe care acesta le-a avut cu preşedintele Serbiei, Aleksandar Vučić, la Palatul Cotroceni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.