Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băsescu, ţinut în şah: Două judecătoare s-au recuzat din procesul fuziunii PMP-UNPR

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam fuziune pmp unpr

PMP, partidul lui Traian Băsescu, este în continuare într-un blocaj, din cauza procesului în care fostul lider UNPR Marian Vasiliev a contestat fuziunea PMP-UDMR. Joi, 26 octombrie, la Curtea de Apel Bucureşti a avut loc un nou termen în proces.

Două dintre cele trei judecătoare din completul de la Curtea de Apel, inclusiv şefa completului, s-au recuzat, invocând faptul că s-au mai pronunţat şi într-o altă cauză legat de UNPR.

Dincolo de recuzarea judecătoarelor, variantele celor implicaţi în proces sunt total contradictorii. Potrivit reprezentanţilor UNPR-Răducanu, la termenul de joi, PMP a fost reprezentat de avocat, în vreme ce UNPR, în calitate de intervenient în proces, a fost reprezentant de 48 de liberi ai partidului, în frunte cu preşedintele Ion Răducanu. Procesul a fost însă suspendat din nou, până la sosirea de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a unei decizii de închidere a unui alt proces PMP-UNPR, născut din prima acţiune.

Pe de altă parte, Valeriu Steriu, preşedintele UNPR din momentul fuziunii cu PMP, a declarat pentru STIRIPESURSE.RO că la proces nu au fost prezenţi aţi reprezentanţi ai UNPR în afară de el, Ion Răducanu şi oamenii din jurul său neavând nicio calitate în dosar.

Vezi şi: Iohannis, ordin pentru guvern: Operațiunea 'colectivizarea' în agricultură - VIDEO

Până la soluţionarea procesului de la Curtea de Apel Bucureşti, prin care se dezbate respingerea Protocolului de fuziune semnat în iulie 2016 între PMP şi UNPR, partidul condus de Traian Băsescu se află în imposibilitatea organizării unui congres, pentru că, potrivit protocolului de fuziune, jumătate dintre funcţiile de conducere trebuie să revină progresiştilor. Între timp, UNPR este o formaţiune politică de sine stătătoare, înscrisă în Registrul Partidelor Politice de la Tribunalul Bucureşti, susţine reprezentanţii UNPR-Răducanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.