Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bashar al-Assad anunță că e gata să se retragă

facebook.com
Bashar al-Assad

Preşedintele sirian Bashar al-Assad a declarat marţi că familia sa "nu are drept de proprietate" asupra ţării şi că este gata să se retragă de la putere dacă poporul sirian îşi alege un nou lider în cadrul unui scrutin, transmite Reuters, care preia informaţii difuzate de agenţia SANA.

Liderul de la Damasc a făcut declaraţiile în cadrul unei discuţii cu un grup de jurnalişti din Belgia, scrie agerpres.ro.

Citește și: Alexandra Dragnea a pozat goală / FOTO 18+

Al-Assad a mai spus că întrevede perspective bune în ce-l priveşte pe noul preşedinte american Donald Trump şi felul în care acesta vrea să combată gruparea Statul Islamic, dar că lumea nu se poate aştepta încă la demersuri concrete.

Susţinut de Rusia şi de Iran, liderul sirian pare acum de neînvins în conflictul care macină ţara de şase ani, notează Reuters.

Citește și: VIDEO O tânără de 17 ani a fost șantajată de un bărbat care avea imagini PORNO cu ea: Ce i-a cerut

În vârstă de 51 de ani, Bashar al-Assad a ajuns la putere în 2000. I-a succedat tatălui său, Hafez al-Assad, devenit liderul Siriei în 1971, la un an după reuşita unei lovituri de stat militare.

Întrebat dacă îşi poate imagina Siria altfel decât condusă de familia sa, actualul preşedinte a răspuns: "Bineînţeles. Ţara nu e proprietatea noastră. Nu e proprietatea familiei mele. Siria le aparţine sirienilor, iar fiecare cetăţean sirian are dreptul de a fi în această poziţie".

Citește și: Șeful MI6 dezvăluie cine e personajul ‘Q’ din filmele cu James Bond

Bashar al-Assad a mai declarat că s-ar retrage de la conducerea ţării dacă va fi înlăturat în urma unor alegeri.

"Dacă poporul sirian îşi alege alt preşedinte nici nu va trebui să decid dacă mă retrag, asta se va întâmpla automat", a spus el.

Citește și: Una dintre cele mai mari vedete ale muzicii a dezvăluit că nu și-a spălat părul de…14 ani / VIDEO

Despre posibila cooperare dintre noua administraţie americană şi Rusia pentru a distruge Statul Islamic şi alte grupări teroriste din Siria, al-Assad a spus că "pare promiţătoare, dar trebuie să mai aşteptăm, e prea devreme să ne aşteptăm la demersuri concrete" şi a subliniat că o astfel de colaborare între cele două puteri ar avea urmări pozitive.

Reuters reaminteşte că, în perioada administraţiei Obama, SUA au exclus ideea de a coopera cu Assad contra militanţilor jihadişti din Siria, considerând că regimul de la Damasc reprezintă o mare parte a problemei din Siria.

Citește și: TERIFIANT Fostul lider al unui grup de cimpanzei a fost torturat şi mâncat când a vrut să preia conducerea / VIDEO

În prezent, cooperarea dintre SUA şi Rusia se limitează la o coordonare care să asigure ambele părţi că forţele lor nu vor fi implicate în confruntări sau ciocniri accidentale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.