Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bashar al-Assad: 'Apărarea Siriei este mai importantă decât Curtea Penală Internaţională'

Preşedintele sirian Bashar al-Assad a estimat că apărarea Siriei este mai importantă decât riscul de a fi trimis în faţa Curţii Penale Internaţionale (CPI) care judecă crimele împotriva umanităţii, informează marţi AFP, conform agerpres.

'Pentru mine în calitate de preşedinte, atunci când îmi asum responsabilitatea de a apăra ţara - şi este la fel pentru guvern şi pentru armată - noi nu studiem această probleme, nu-i acordăm atenţie', a declarat Assad pentru jurnalişti, care l-au întrebat despre eventualitatea ca cei responsabili de crime împotriva umanităţii să fie judecaţi de CPI, cu sediul la Haga.

Citeşte şi: Citeşte şi: Primul lider rus care recunoaşte: Ruşii SUNT VINOVAŢI pentru războiul din Ucraina

'Trebuie să ne apărăm ţara prin toate mijloacele (...), nu acordăm nicio atenţie acestui tribunal sau oricărei alte instituţii internaţionale', a declarat şeful statului sirian, într-un interviu acordat unor jurnalişti belgieni şi publicat marţi de agenţia de presă Sana.

Acest interviu a avut loc înainte de publicarea unui raport al Amnesty International, în care autorităţile siriene sunt acuzate că au executat circa 13.000 de oameni în conci ani, într-o închisoare de lângă Damasc. Alte organizaţii neguvernamentale au acuzat de mai multe ori regimul de la Damasc de încălcarea drepturilor omului, în mod concret de torturi.

'Ştim cu toţii că instituţiile ONU sunt deturnate din cauza influenţei americane, britanice şi franceze mai ales. Ele nu acţionează pentru a promova stabilitatea în lume sau pentru a căuta adevărul; ele sunt politizate ca să aplice programul acestor ţări', a declarat Assad.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.