Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bashar al-Assad asigură că vor fi mulţi candidaţi la prezidenţialele din 2021

facebook.com
Bashar al-Assad

Preşedintele sirian, Bashar al-Assad, a asigurat că alegerile prezidenţiale din 2021 vor fi deschise tuturor celor care vor dori să candideze şi că vor fi numeroşi concurenţi în cursa pentru preşedinţie, într-un interviu difuzat luni de televiziunea rusă RT, relatează Reuters potrivit Agerpres.

"Ultima dată am fost trei (candidaţi), iar de această dată, desigur, vom fi cât de mulţi se va dori să fie nominalizaţi. Vor fi mulţi nominalizaţi", a afimat Assad.

Liderul sirian a făcut referire la scrutinul prezidenţial desfăşurat în Siria în 2014, la care a avut doi contracandidaţi şi pe care l-a câştigat cu un scor zdrobitor. Oponenţii săi au calificat în schimb drept "farsă" acele alegeri, în urma cărora Assad a obţinut un nou mandat de şapte ani.

Afirmaţiile lui Bashar al-Assad survin în contextul în care reprezentanţi ai guvernului sirian şi ai opoziţiei s-au reunit la sfârşitul lui octombrie la sediul ONU din Geneva pentru lansarea comitetului însărcinat cu revizuirea Constituţiei ţării.

Revizuirea Constituţiei este un element central al Rezoluţiei 2254, adoptată în decembrie 2015 - acum aproape patru ani - de Consiliul de Securitate al ONU şi care mai prevede organizarea de alegeri sub egida Naţiunilor Unite în Siria, unde continuă conflictul soldat cu peste 370.000 de morţi începând din 2011.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.