Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bashar al-Assad: Există terorişti printre refugiaţii sirieni

Bashar-al-Assad-su_1925765b

Există terorişti printre refugiaţii sirieni ce ajung în Europa, a declarat preşedintele sirian Bashar al-Assad într-un interviu la televiziunea cehă din care au fost difuzate fragmente luni, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă europenii ar trebui să se teamă de refugiaţii din Siria, Assad, a declarat că ei "sunt un amestec. Majoritatea sunt buni sirieni, ei sunt patrioţi... Dar desigur că s-au infiltrat terorişti printre ei, este adevărat". 

Televiziunea cehă a precizat că l-a intervievat pe Assad la Damasc şi că va difuza integral interviul marţi.

Vezi şi: Casa Albă: Rusia şi-a intensificat loviturile asupra Statului Islamic în Siria

Sute de mii de refugiaţi sirieni au ajuns în Europa în acest an, de multe ori fără documente, provocând îngrijorare în multe ţări că militanţi islamici ar putea fi printre ei. 

Atacurile Statului Islamic de la Paris pe 13 noiembrie au amplificat apelurile în UE pentru mai multe controale ale persoanelor ce sosesc. 

Doi dintre atacatorii de la Paris au fost amprentaţi după ce au sosit în Europa prin Grecia în octombrie, a declarat un procuror de la Paris. Unul a fost identificat ca Ahmad al-Mohammad cu ajutorul paşaportului sirian găsit lângă corpul său, deşi nu este clar dacă paşaportul este autentic sau furat.

Vezi şi: Teroristii ISIS, ucisi cu arme ROMANESTI in Siria. Actor de la Hollywood printre cei care le folosesc

Turcia a promis să ajute la oprirea fluxului de migranţi spre Europa, în schimbul banilor, vizelor şi discuţiilor reînnoite asupra aderării la UE, într-un acord la care s-a ajuns duminică, aminteşte Reuters. 

Printre altele, preşedintele sirian Bashar al-Assad a acuzat Franţa de "sprijinire a terorismului" şi a evocat Praga ca un loc unde un acord de pace ar putea fi semnat într-o zi, considerând "poziţia echilibrată" a Republicii Cehe, în comentariile difuzate luni de televiziunea publică cehă (CT), notează France Presse, pe de altă parte. 

În acest interviu ce urmează a fi difuzat integral marţi dimineaţă, preşedintele sirian a răspuns la întrebarea unui jurnalist ceh asupra posibilităţii unui acord de pace semnat la Praga, după cum a sugerat în septembrie la New York preşedintele ceh Milos Zeman. 

"Desigur, dacă îi întrebaţi pe sirieni, ei vor spune că nu vor o astfel de conferinţă de pace în Franţa de exemplu, pentru că Franţa sprijină terorismul şi războiul, nu pacea. Şi, pentru că aţi menţionat Praga, ar fi ceva în general acceptat, pentru poziţia echilibrată a ţării dumneavoastră", a adăugat Bashar al-Assad.

Vezi şi: Cel mai căutat terorist al lumii a fost localizat: Mesaj de ultimă oră al Franței

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.