Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bashar al-Assad: Partea cea mai rea a războiului a rămas în `urma noastră`, declară

facebook.com
Bashar al-Assad

Preşedintele sirian Bashar al-Assad consideră că partea cea mai rea a războiului din Siria a rămas în trecut, după o serie de progrese făcute în teren de trupele sale, cu sprijinul aliatului rus, relatează AFP.

Armata siriană şi aliaţii săi au preluat în ultimele luni controlul asupra mai multor zone, inclusiv asupra Alep, al doilea oraş ca mărime al ţării, după ani de luptă. 

"Lucrurile se îndreaptă în direcţia cea bună astăzi (...) pentru că am provocat înfrângere teroriştilor", a declarat al-Assad, într-un interviu acordat la Damasc canalului de televiziune Wion, cu sediul în India. 

Regimul califică drept "teroriste" toate grupările care au ridicat armele împotriva sa, indiferent dacă sunt moderate, islamiste sau jihadiste. 

"Chiar dacă Occidentul (...) şi aliaţii săi, marionetele sale, îi susţin masiv pe aceşti extremişti, sunt sigur că partea cea mai rea a rămas în urma noastră", a declarat preşedintele sirian, într-un interviu publicat sâmbătă de preşedinţia siriană. 

În cadrul interviului, al-Assad a negat din nou responsabiltatea pentru presupusul atac chimic de la Khan Shaykhun, în provincia rebela Idlib (nord-vest), produs în aprilie, care a costat viaţa a 88 de persoane, între care 31 de copii, potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO). 

Războiul din Siria a început în martie 2011, odată cu reprimarea sângeroasa a demonstraţiilor paşnice împotriva guvernului, soldându-se cu peste 320.000 de morţi şi milioane de persoane strămutate. 

La ultimele discuţii de pace în luna mai în Kazahstan, Rusia şi Iranul, aliaţii lui Bashar al-Assad, şi Turcia, care îi sprijină pe rebeli, au adoptat un plan rusesc vizând crearea unor zone securizate pentru a instaura un armistiţiu de durată în mai multe regiuni. 

"Noi nu am avut până acum iniţiativă politică reală chiar dacă Astana a dat rezultate, să zicem parţial, prin (stabilirea) zonelor securizate în Siria, ceea ce este un lucru pozitiv", a afirmat preşedintele sirian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.