Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bashar al-Assad și-a exprimat convingerea în victoria Rusiei în Ucraina

www.newsweek.com
Vladimir Putin Bashar al-Assad

Președintele Siriei, Bashar al-Assad, într-un interviu acordat programului "Majoritatea globală" de la postul de televiziune "Pervîi Kanal" (1TV), și-a exprimat convingerea că Rusia va câștiga în urma conflictului din Ucraina și va uni din nou popoarele frățești, relatează TASS citat de Rador Radio România.

"Toată lumea știe că rușii, belarușii și malorușii sunt apropiați din punct de vedere al istoriei, limbii și culturii și că în estul Ucrainei locuiesc în principal ruși. Însă naziștii ucraineni au un obiectiv concret" - a subliniat liderul sirian.

"Sunt convins că această confruntare se va încheia cu victoria Rusiei și aceasta va uni din nou popoarele fraterne" - a spus Assad. Bashar al-Assad a adăugat că Rusia "corectează în prezent ceea ce au făcut alţii greşit".

Potrivit afirmaţiilor acestuia, operațiunea specială a Rusiei din Ucraina va îndrepta cursul istoriei - "nu o va înlocui sau o va rescrie, ci mai degrabă o va corecta". "Rusia, ca putere măreaţă, se opune amestecului occidental în afacerile interne ale altor țări.

Pentru mine, nu există nicio diferență acolo unde Rusia luptă împotriva terorii globale, în Siria sau în Ucraina - există un singur inamic și Rusia întărește stabilitatea mondială în aspectele politice și militare și face asta pentru că ea însăși a suferit" - şi-a explicat președintele sirian poziția sa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.