Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bashar al-Assad vorbește despre FALSURILE provocate de occidentali, în Siria: Cum ar fi implicați spionii străini în atrocitățile siriene

facebook.com
Bashar al-Assad

Preşedintele sirian Bashar al-Assad a catalogat drept o ”farsă”, într-un interviu publicat joi, acuzaţiile cu privire la un atac chimic comis de regim în bastionul rebel Duma, în aprilie, relatează AFP.

Într-un interviu publicat de cotidianul grec Kathimerini, liderul sirian apreciază că aceste acuzaţii sunt o farsă, o piesă de teatru, în principal doar cu scopul de a ataca armata siriană” şi ”a ridica moralul teroriştilor” - cum îi numeşte al-Assad în general pe rebelii care luptă împotriva regimului său.

Citește și: A doborât tot: Ce serial se află pe primul loc în preferințele telespectatorilor

Asta deoarece, susţine el, ”Statele Unite, Franţa, Regatul Unit şi aliaţii lor care vor să destabilizeze Siria au pierdut unul dintre aşii lor” atunci când rebelii au pierdut bătălia, la jumătatea lui aprilie.

El a reafirmat că ţara sa ”nu mai are arsenal chimic” din 2013 şi apreciază că, dacă a avut loc un atac chimic în această zonă, ”ar fi trebuit să fie sute, eventual mii de victime” şi nu ”45”, cum afirmă salvatori.

Citește și: Răsturnare de situație în cazul averii Stelei Popescu: Cine va mai beneficia de bunurile sale

El spune că nu vede de ce regimul ar fi folosit armament chimic ”abia la sfârşitul bătăliei”, scrie news.ro.

El a catalogat înregistrările video filmate la faţa locului de către salvatori ”fake”, subliniind că presupusul atac a părut ”să ucidă doar copii şi femei”, în timp ce ”medici şi infirmieri, confruntaţi cu o atmosferă chimică, fără haine de protecţie, sunt teferi”, iar victimele par ”să-şi revină doar spălându-se cu apă”.

Citește și: Ai vrea să lucrezi la Facebook sau Netflix? Care este salariul mediu al unui angajat

Înregistrările au fost filmate de Căştile Albe, subliniază el, salvatori voluntari ”finanţaţi de Foreign Office-ul britanic”.

Assad dă asigurări că ”nu are indicii despre ceea ce s-a întâmplat” cu adevărat în acea zi la Duma, un oraş situat în fosta enclavă rebelă Ghouta de Est, la est de Damasc, evocând posibilitatea unui atac chimic deliberat al rebelilor sau o explozie ”ori să nu fi avut loc niciun atac”.

Citește și: Vodafone preia UPC: Ce se va întâmpla cu cei care sunt abonați la această companie

Experţi din cadrul Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC) s-au dus în Siria pe 14 aprilie, la şapte zile de la presupusul atac chimic, însă au putut să intre în Duma abia o săptămână mai târziu, oficial din motive de securitate.

OIAC a anunţat vineri că experţii săi au încheiat prelevările, a căror analiză urmează să dureze ”cel puţin trei până la patru săptămâni”.

Citește și: Încă o vedetă are probleme cu ANAF: “Eu nu prea încasez”

Organizaţia intenţionează să sprijine pe exhumarea unor victime.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.