Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BĂTAIA de JOC din sistemul sanitar: un REZIDENT s-a echipat cu saci de GUNOI ca să consulte un suspect de COVID -19

Scene incredibile în România, generate de lipsa de echipament medical. Un medic rezident de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului de Urgenţă Craiova s-a echipat cu saci de gunoi, prinşi cu leucoplast, halat de unică folosinţă, neimpermeabil, şi cu o vizieră împrumutată de la o colegă, pentru a consulta un pacient suspect de infecţie cu noul coronavirus, conform Mediafax.

Citește și: SURSE România TV: Gheorghe Flutur, INTERNAT într-o rezervă de lux, la spitalul din Suceava

Medicul Sorin Alexandru, rezident la UPU Craiova, a scris pe Facebook despre cum a fost nevoit să improvizeze un echipament de protecţie pentru a consulta un pacient suspect de COVID-19 care a ajuns în Urgenţă în noaptea de 24 spre 25 martie.

„Halat de unică folosință, de vizitator, saci de gunoi în picioare, prinși cu leucoplast, viziera proprietate personală a unei colege. Mască chirurgicală, non-FFP2. Așa ne-am echipat să vedem un posibil bolnav de COVID-19. Noaptea 24 spre 25 martie. Se pare că secția UPU face eforturi să ne asigure un echipament decent. Să vedem câte echipamente ne va trimite Guvernul. Și când! Să nu fim pozitivi până atunci", a scris medicul rezident Sorin Alexandru.

Potrivit managerului SJU Craiova, marţi, în depozitul spitalului de Urgenţă Craiova erau 175 de combinezoane de protecţie pentru coronavirus şi 250 de măşti FFP2.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.