Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bataia nu e pericol social! Tinerii care au bătut un polițist care a salvat o femeie agresată au fost lăsați liberi de judecători

Politia Rutiera
politia amenzi

Aproape că nu mai este român să nu se plângă că polițiștii nu mai par să fie de partea legii. Ba traficul e prea aglomerat, ba crește numărul infracțiunilor, un lucru e cert, poliția e depășită. Însă, când oamenii legii sar să apere cetățenii în timpul lor liber, judecătorii nici nu îi apără. I s-a întâmplat unui polițist care, în timpul său liber, a sărit să salveze  o femeie agresată de trei bărbați. Deși era în civil și alături de fiul său, omul legii a intervenit și chiar s-a legitimat. Pe bărbații violenți nu i-a impresionat, așa că l-au luat și pe el la bătaie. Culmea, agresorii polițistului au fost lăsați liberi de judecători, anunță SNPPC.

31.01.2023 – COMUNICAT - Ultragierea unui polițist, tratată cu blândețe de Parchet

31.01.2023 – COMUNICAT - Ultragierea unui polițist, tratată cu blândețe de Parchet

 

În seara zilei de 29 ianuarie a.c., în jurul orei 20,30, aflat în timpul liber, într-o gară din județ, alături de fiul său, minor, un coleg de la IPJ Vrancea a observat că trei indivizi tineri agresau o femeie, aflată pe peron. Polițistul s-a apropiat de cei trei cetățeni, și-a declinat identitatea profesională și s-a legitimat, conform legii, somându-i să respecte normele de conviețuire socială. În schimb, rapid și prin surprindere, indivizii l-au agresat fizic, chiar în fața băiatului său, apoi au fugit de la locul faptei.

Agresorii au fost reținuți, în scurt timp, și sunt cercetați doar pentru infracțiunea de „lovire și alte violențe” (??), nu pentru ultraj, așa cum apreciem că ar fi normal.

Stupoare (de neînțeles): procurorul sesizat, din cadrul unității de Parchet competente, a considerat că fapta celor trei tineri nu prezintă pericolul social care să impună măsurile judiciare preventive, adecvate unei foarte posibile infracțiuni de ultraj, apreciind, probabil, că intervenția polițistului, din timpul său liber, a fost efectuată în afara programului de lucru, iar tinerii în cauză sunt ,,mielușei”, fără potențial agresiv și în viitor!

Legea 218/2002 privind organizarea și funcționarea poliției române - art. 28, alin. (4) – prevede foarte clar: ,,Poliţistul este obligat să intervină şi în afara orelor de program, a atribuţiilor sale de serviciu şi a competenţei teritoriale a unităţii din care face parte, când ia cunoştinţă de existenţa unei infracţiuni flagrante, precum şi pentru conservarea probelor în cazul altor infracţiuni a căror cercetare va fi efectuată de organele competente”.

Apreciem că astfel de atitudini, pe de o parte, sunt de natură să încurajeze faptele antisociale - în speță, ultrajele -, iar, pe de altă parte, pot conduce la o atitudine pasivă din partea polițiștilor, timorați că, în cazul unor astfel de situații, eventualii agresori nu vor fi trași la răspundere pentru ultraj, conform legii!

Reiterăm mesajul nostru, în interes civic general, pentru binele comun: dragi magistrați, dragi cetățeni, dacă strada nu va fi ocupată de polițiști, va fi ocupată de infractori! Iar dacă va fi așa, vom avea cu toții de suferit!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.