Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bătaia nu e ruptă din rai - Zeci de ambasade ale țărilor străine au semnat o declarație comună prin care cer României măsuri urgente

yourstory.com
violență, femei, stop

DECLARAŢIE DIPLOMATICĂ COMUNĂ PRIVIND VIOLENŢA ÎMPOTRIVA FEMEILOR

Violenţa împotriva femeilor şi fetelor există în toate ţările şi la toate nivelurile societăţii. Fiecare stat are o responsabilitate fundamentală, ce ţine de drepturile omului, să ofere protecţie împotriva acestui tip de violenţă. Aceasta nu reprezintă o chestiune privată, transmite Ambasada SUA.

Convenţia de la Istanbul privind prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeilor solicită statelor semnatare să implementeze politici cuprinzătoare şi coordonate împotriva acestor forme de violenţă.

În perioada premergătoare Zilei Internaţionale pentru Eliminarea Violenţei împotriva Femeilor, ce are loc pe data de 25 noiembrie, ne alăturăm iniţiativelor din lumea întreagă pentru conştientizarea acestei probleme existente la nivel global. Drepturile victimelor/supravieţuitoarelor trebuie să se regăsească în centrul tuturor măsurilor. Activitatea societăţii civile trebuie să fie încurajată şi susţinută.

Susţinând adunarea publică "Împreună pentru siguranţa femeilor!", ne arătăm solidaritatea cu fiecare femeie şi fată care a fost victimă a violenţei. Evenimentul se NN va desfăşura în data de 23 octombrie 2022, de la ora 15:00, în Bucureşti, pe următorul traseu: Piaţa Universităţii (zona fântâni) - Piaţa Victoriei.

Evenimentul este organizat de Reţeaua pentru Prevenirea şi Combaterea Violenţei împotriva Femeilor (VIF), care cuprinde 25 de organizaţii ale societăţii civile implicate în promovarea drepturilor femeilor, protecţia victimelor/supravieţuitoarelor violenţei de gen şi combaterea discriminării pe criterii de gen.

VIF îşi va concentra eforturile de creştere a gradului de conştientizare asupra victimelor/supravieţuitoarelor violenţei de gen.

Înfiinţarea de adăposturi pentru victime/supravieţuitoare ale violenţei de gen şi furnizarea de servicii sociale, psihologice şi de asistenţă juridică se numără printre cele mai eficiente acţiuni pe care statele le desfăşoară pentru sprijinirea victimelor/supravieţuitoarelor.

Schimbarea începe cu fiecare dintre noi!

Această declaraţie comună este semnată de următoarele ambasade şi reprezentanţe ale instituţiilor internaţionale:

Austria

Belgian

Canada

Republica Cehă

Danemarca

Reprezentanţa Comisiei Europene în România

Elveţia

Finlanda

Franţa

Germania

Irlanda

Israel

Italia

Lituania

Norvegia

Slovenia

Spania

Suedia

Regatul Ţărilor de Jos

Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord

Statele Unite ale Americii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.