Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BĂTAIE ca-n filme în Parlamentul unui stat NATO / VIDEO

trilulilu.ro
pumn lovitura

Incidente produse în parlamentul de la Ankara în noaptea de miercuri spre joi între deputaţi ai puterii şi membri ai opoziţiei în legătură cu conflictul din sud-estul cu majoritate kurdă al ţării a dus la întreruperea şedinţei şi amânarea adoptării legislaţiei cruciale pentru aplicarea acordului cu Uniunea Europeană vizând stoparea fluxului migrator, relatează DPA şi Reuters.

Situaţia a degenerat după ce deputatul Ferhat Encu, din Partidul Democratic al Popoarelor (HDP), pro-kurd, a acuzat guvernul că a omorât civili în operaţiunile armatei turce împotriva luptătorilor Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), parlamentarul recurgând chiar la termenul de 'masacru'.

Citeşte şi: BBC: Avionul Malaysia Airlines ar fi fost doborât de un avion militar ucrainean

Afirmaţia sa a fost urmată de schimburi de pumni şi îmbrânceli reciproce între deputaţi pro-kurzi şi membri ai Partidului Justiţiei şi Dezvoltării (AKP, de guvernământ).

Incidentele l-au determinat pe preşedintele parlamentului să amâne reunirea în plen a deputaţilor până luni, 2 mai.

Citeşte şi: Dezvăluirile făcute de Elena Udrea în sala de judecată: 'M-a trimis la închisoare'

Chiar dacă şedinţa în plen a fost închisă, incidentele au continuat joi în comisia constituţională care discuta ridicarea imunităţii parlamentarilor.

Deputaţii turci urmau să lucreze vineri şi sâmbătă la legislaţia necesară pentru îndeplinirea condiţiilor impuse de europeni pentru ca Turcia să obţină ridicarea vizelor pentru cetăţenii săi.

Citește și: INCREDIBIL Motivul SF pentru care judecătorii i-au refuzat candidatura lui Cristian Popescu Piedone

Turcia are termen până la 4 mai pentru a adopta legile şi a semna tratatele necesare pentru îndeplinirea celor 72 de criterii legate de acordul din 18 martie cu Uniunea Europeană privind stoparea migraţiei, în schimbul cărora cetăţenii săi să poată călători fără vize în Uniunea Europeană.

'Dacă legea privind supravegherea de securitate ar fi fost finalizată noaptea trecută, Turcia ar fi îndeplinit încă de astăzi ceea ce i se cere', a declarat ministrul pentru afaceri europene, Volkan Bozkir, la postul NTV. 'Cele în jur de 10 articole restante (...) vor fi, cu ajutorul lui Dumnezeu, adoptate luni', a adăugat el.

Citește și: Alina Mungiu Pippidi, ofensivă în faţa servicilor: 'Să îşi facă treaba lor constituţională'

Bozkir a mai spus că se aşteaptă ca executivul comunitar să recomande, în raportul din 4 mai, ridicarea vizelor pentru cetăţenii din ţara sa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.