Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BĂTAIE DE JOC în Parlamentul European: Propunerea de a stabili Ziua Internațională pentru Libertatea Religioasă a fost RESPINSĂ

basilica.ro
sfanta cruce

Se pare că Parlamentul European (PE) nu are un interes special pentru libertatea religioasă, în ciuda faptului că face parte din Convenția europeană a drepturilor omului. Propunerea grupului Conservatorilor și Reformiștilor a fost respinsă înainte de a ajunge în Parlamentul European.

Există o zi internațională pentru aproape orice, dar propunerea de a stabili o Ziua Internațională pentru Libertatea Religioasă a fost respinsă recent.

Ideea a fost lansată de Intergrupul pentru Libertatea religiei, credinței și toleranței religioase. Susținută de grupul conservatorilor și reformiștilor, care a transformat-o într-o propunere politică, la care s-au alăturat Partidul Popular European și grupul Identitate și Democrație, a fost respinsă de Renew Europe, socialiștii, verzii și stânga.

Subliniind că libertatea religioasă este un drept fundamental al omului, protejat de articolul 18 din Declarația Universală a Drepturilor Omului, promotorii au dorit să stabilească Ziua Internațională a libertății religioase pe data de 24 iunie, aniversarea adoptării Orientărilor UE privind promovarea și protecția libertății de religie sau credință de către Consiliul Uniunii Europene în 2013.

Puțini au observat această respingere, deoarece propunerea a fost blocată înainte de următoarea sesiune plenară a PE, iar textul acesteia nici măcar nu va fi publicat.

Grupul conservatorilor și reformiștilor declară că își va avansa din nou propunerea în viitor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.