Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BĂTAIE de JOC: în timp ce tot mai multe orașe intră în SCENARIUL ROȘU, prefectul de Constanța anunță că județul NU raporta toate testele de coronavirus făcute

teste coronavirus

Din ce în ce mai multe județe din România se închid din cauza creșterii numărului infectărilor. Industria HORECA din aceste orașe este la un pas de faliment după ce unitățile de servire se închid, însă autoritățile spun că măsurile sunt necesare. Există însă și județe care au scăpat de astfel de măsuri pentru că nu au raportat numărul total de teste. Este cazul Constanței, unde afacerile merg bine mersi, iar autoritățile nu sancționează ascunderea numărului total de teste, care ar fi putut arăta adevărata rată de infectare, conform News.ro.

Citește și: CLARIFICARE de la Ludovic Orban: FĂRĂ mască la alergat în aer liber

Prefectul de Constanţa afirmă că judeţul nu raporta numărul total de teste COVID-19 făcute, nefiind incluse cele din unităţi private, dar s-au raportat toate cazurile pozitive: Ceea ce a diferit în raportări a fost numărul de teste, nu rezultatul lor

Prefectul judeţului Constanţa, Silviu Coşa, a afirmat că judeţul nu raporta, până de curând, numărul total de teste COVID-19 realizate, nefiind incluse cele făcute în unităţi private, însă au fost raportate toate cazurile pozitive. "Ceea ce a diferit în raportări a fost numărul de teste care a fost raportat, nu rezultatul lor", a susţinut prefectul, precizând că această problemă a fost remediată şi în prezent sunt raportate la Bucureşti toate testele de COVID-19 realizate în Constanţa.

Silviu Coşa a declarat, luni, pentru Agenţia de presă News.ro, că Direcţia de Sănătate Publică din Constanţa nu a raportat toate testele de COVID-19 la Bucureşti, fiind trimise doar cele făcute în unităţi de stat, precizând că numărul populaţiei infectate în ultimele 14 zile a fost raportat însă corect.

 

"Rata de incidenţă de care se ţine cont atunci când se iau anumite măsuri este calculată ca un procent între numărul populaţiei localităţii respective şi numărul de infectaţi, numărul de persoane determinate pozitive în ultimele 14 zile. Acest număr al populaţiei infectate în ultimele 14 zile a fost întotdeauna exprimat corect. Ceea ce a diferit în raportări a fost numărul de teste care a fost raportat, nu rezultatul lor. De ce? Pentru că s-au făcut teste de unităţi de stat sau unităţi particulare, unele din unităţile particulare trimiţând aceste teste spre prelucrare în exteriorul judeţului, dar la întoarcere toate rezultatele, fie pozitive sau negative, au fost contorizate la nivelul DSP Constanţa”, a explicat prefectul Constanţei.

 

El a precizat că, dacă o unitate privată face o testare şi o trimite spre analiză într-un alt judeţ, atunci aceasta este introdusă acolo în sistemul respectiv, dar rezultatul se regăseşte la Constanţa, în localitatea de unde este pacientul, pentru a putea fi calculată rata de incidenţă.

 

Silviu Coşa a menţionat că nu ştie cât timp a durat această situaţie, fiind în funcţie de numai două săptămâni, dar că de la mijlocul săptămânii trecute sunt raportate toate testele, fie că sunt făcute de entităţi private sau de cele de stat.

De la începutul pandemiei, în judeţul Constanţa au fost confirmate peste 5.000 de persoane infectate cu Covid-19, iar rata de incidenţă la nivelul municipiului Constanţa a ajuns la 2.50.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.