Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BĂTAIE de JOC în valul 4 - AUTORITĂȚILE anunță că mai avem DOAR CINCI locuri libere pe ATI/ 1374 paturi alocate, deși avem peste 4.000

Moldpres
ATI Terapie Intensiva

Grupul de Comunicare Strategică a transmis, miercuri, că la nivel naţional sunt 1.374 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19, dintre acestea cinci fiind libere. În acest moment sunt disponibile trei locuri în Bucureşti şi câte unul în Vrancea şi Galaţi.

”În data de 29 septembrie 2021, conform datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional există 1374 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19. De asemenea, 1320 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii ţări. În Bucureşti sunt avizate de DSP 282 de paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19”, a transmis, miercuri, Grupul de Comunicare Strategică, scrie News.ro.

Citește și: Statisticile INSP s-au SCHIMBAT: Numărul infectaților VACCINAȚI nu mai e public/ Varianta Delta, la jumate din infectați

Sursa citată a rpecizat că la nivel naţional sunt libere 5 paturi ATI pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2.

La acest moment, în Bucureşti sunt 3 paturi libere şi câte unul în Galaţi şi Vrancea.

”Se lucrează în continuare pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare. Menţionăm faptul că în procesul de operaţionalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiţii medicale şi care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienţi prezintă afecţiuni grave ce pot constitui comorbidităţi şi sunt expuşi unui risc mult mai mare”, a mai transmis GCS.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat miercuri 10.826 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, din care 1.561 sunt în Bucureşti. În ultimele 24 de ore, 207 persoane au decedat. La ATI sunt internaţi 1.320 de pacienţi cu COVID-19. 310 copii cu COVID-19 sunt în spital, 20 dintre ei fiind la ATI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.