Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bătaie de joc marca Ministerul Sănătății: ora examenului pentru obţinerea titlului de medic specialist a fost anunțată cu 15 minute înainte de probă

Facebook
examen de rezidentiat

Candidaţii la examenul pentru obţinerea titlului de medic specialist în Medicină de Urgenţă acuză că nu li s-a comunicat ora examenului decât cu 15 minute înainte de începerea acestuia, mulţi dintre ei nefiind în sălile unde ar fi trebuit să susţină examenul, relatează News.ro.

Potrivit Europa FM, Ministerul Sănătăţii a anunţat, miercuri, la ora 10:45, că la ora 11:00 are loc examenul de specialitate secţiunea Medicină de Urgenţă în cele două centre, la Bucureşti şi la Târgu Mureş.

În aceste condiţii, mulţi dintre candidaţi au reclamat că nu erau prezenţi în sălile de clasă şi nici unii membri ai comisiilor de examen.

Ministerul Sănătății nu a dorit să mai comenteze tot  scandalul, cu toate că inițial a emis un punct de vedere. Punct de vedere retras ulterior, totul fără explicație. Iată punctul inițial de vedere emis de Ministerul Sănătății:

„Examenul de medic specialist în specialitatea Medicină de Urgență se desfășoară diferit față de celelalte specialități medicale la care se desfășoară examen în această sesiune. Metodologia separată a fost elaborată în anul 2012 de Departamentul pentru Situații de Urgență și Ministerul Sănătății. Toți cei 92 de candidați au fost informați că examenul se va desfășura în prima zi a perioadei anunțate, respectiv, 12.10.2022. Examenul a avut ca locații anunțate de desfășurare: București (Spitalul Clinic de Urgență București) și Târgu Mureș (Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș). Listele cu candidații repartizați la cele două centre au fost publicate în data de 10.10.2022. Comisiile de examen, care pot fi comunicate conform metodologiei cu maxim 24 de ore înainte, au fost publicate pe site-ul Ministerului Sănătății înainte de începerea probei, la ora 10.45. Președinții și membrii comisiilor de examen au fost notificați anterior și erau prezenți la cele două locații menționate. Cunoașterea componenței comisiilor nu influențează desfășurarea probelor de examen”, a transmis inițial Ministerul Sănătății, comunicat retras ulterior.

Deputatul USR de Buzău, Emanuel Ungureanu, se arată revoltat de modul în care Ministerul Sănătății a gestionat proba. „REVOLTĂTOR! IREAL! RAFILA trebuie oprit! Rafila a anunțat medicii de Medicină de Urgență că trebuie să se prezinte la examenul de rezidențiat cu 15 minute înainte de susținerea examenului! Rafila se pricepe la un singur lucru, consultanță cu OMS și la făcut bani pentru clientela PSD și a lui Bușoi de la PNL!

IREAL! În imagine este sala unde ar fi trebuit să se țină examenul la care nu au fost anunțați medicii că trebuie să participe”, a spus Ungureanu, pe pagina sa de Facebook, unde a atașat și o fotografie cu sala goală, în care trebuia să fie susținut examenul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.