Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bătaie de joc sau mutare strategică împotriva românilor? Acționarii Romgaz nu s-au prezentat la ședința AGA ca să aprobe preluarea gazelor din Marea Neagră

Romgaz

Adunarea Generală a Acţionarilor Romgaz unde trebuia să fie aprobată finalizarea negocierilor cu ExxonMobil pentru preluarea participaţiei din blocul Neptun Deep, a fost amânată pentru data de 10 decembrie, din lipsă de cvorum, potrivit unui comunicat al Romgaz, remis, joi, Bursei de Valori Bucureşti.

Şedinţa trebuia să aibă loc joi, 9 decembrie.

"În data de 9 decembrie 2021, cerinţele de cvorum de prezenţă (la prima convocare) pentru desfăşurarea AGEA şi AGOA nu au fost îndeplinite în conformitate cu prevederile art. 15 alin. 14 şi art. 15 alin. 12 din Actul Constitutiv al S.N.G.N. ROMGAZ S.A. Prin urmare, AGEA şi AGOA sunt convocate pentru data de 10 decembrie 2021, ora 13:00 (ora României), respectiv 10 decembrie 2021, ora 14:00 (ora României), cu aceeaşi ordine de zi şi în aceeaşi locaţie. Data de Referinţă stabilită pentru identificarea acţionarilor îndreptăţiţi să participe şi să voteze în cadrul AGEA şi AGOA este aceeaşi, respectiv 26 noiembrie 2021", spun oficialii Romgaz.

Romgaz a convocat, pentru data de 9 decembrie, Adunările Generale Ordinară şi Extraordinară a acţionarilor pentru aprobarea tranzacţiei privind preluarea participaţiei ExxonMobil la proiectul Neptun, respectiv a contractării de împrumuturi de la una sau mai multe instituţii de credit, în valoare totală de 325 milioane euro, în vederea acoperirii unei părţi din preţul tranzacţiei de achiziţie.

Consiliul de Administraţie al companiei a avizat recent achiziţia tuturor acţiunilor emise de ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited, care deţine 50% din proiectul Neptun Deep, şi încheierea contractului de vânzare - cumpărare, preţul de achiziţie stabilit fiind de 1,060 miliarde dolari şi putând fi ajustat pozitiv cu cel mult 10 milioane dolari.

Romgaz va semna contractul cu Exxon pentru preluarea zăcământului de gaze din Marea Neagră Neptun Deep în perioada imediat următoare, după 9 decembrie, când va avea loc Adunarea Generală a Acţionarilor, urmând ca tranzacţia să fie finalizată în primul trimestru din 2022, a afirmat, pe 17 noiembrie, Aristotel Jude, directorul general al Romgaz.

"Estimăm ca finalizarea tranzacţiei dobândirea acţiunilor să aibă loc în primul trimestru 2022", a precizat oficialul Romgaz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.