Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bătălia de la Bahmut e 'un punct de cotitură' în război! Șeful Wagner: 'Pe teren va rămâne doar armata rusă!'

occrp.org
Evgheni Prigojin

Liderul grupării paramilitare ruse Wagner, Evgheni Prigojin, a recunoscut miercuri preţul ridicat în vieţi ale luptătorilor ce poartă sângeroasa bătălie din oraşul ucrainean Bahmut, relatează agenţiile Reuters şi EFE.

"Bătălia pentru Bahmut practic a distrus armata ucraineană şi, din păcate, a afectat grav compania militară privată Wagner", a spus Prigojin într-un mesaj audio. Potrivit acestuia, o eventuală victorie a grupării Wagner asupra armatei ucrainene ar fi un "punct de cotitură" în războiul pornit de Rusia contra Ucrainei pe 24 februarie 2022, relatează Agerpres. "Este un punct de cotitură în acest război, pentru că în final pe teren va rămâne doar armata rusă", crede liderul grupării de mercenari ruşi, iar aceştia, adaugă el, "distrug forţele străine" care ajută Ucraina şi care "vor să pună Rusia în genunchi".

Precizarea lui Zelenski

Declaraţia lui Prigojin vine după ce preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a recunoscut că, în cazul unei căderi a Bahmutului, autorităţile ucrainene vor fi obligate să caute un compromis cu Rusia.

În acest timp, Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) a semnalat în raportul său zilnic că gruparea Wagner pare să fi ocupat deja giganticul complex metalurgic AZOM din Bahmut. Instalaţiile acestui complex şi tunelurile sale au servit drept tranşee pentru soldaţii ucraineni care apără oraşul asediat de trupele ruse din vara trecută.

Oficialii ruşi afirmă că trupele lor continuă să înainteze în interiorul oraşului în lupte pentru fiecare stradă, dar nu au reuşit să-l încercuiască complet pentru a forţa retragerea trupelor ucrainene, ceea ce părea iminent să se întâmple săptămânile trecute.

Mai mult, serviciul militar de informaţii britanic a semnalat miercuri că trupele ucrainene au reuşit să împingă înapoi trupele ruse de pe una din principalele rute de aprovizionare ale armatei ucrainene la Bahmut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.