Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bătălia dosarelor în PNL. Miza unui dosar penal înainte de alegeri

dosare

Zilnic aflăm că încă un primar sau mărime din PNL mai cade sub ghilotina procurorilor. Nimic anormal într-un stat de drept.

E normal ca procurorii să facă investigații atunci când sunt sesizați de vreo altă instituție a statului sau de către cetățeni mai mult sau mai puțin obișnuiți.

Ce se întâmplă imediat ce se declanșează o urmărire penală, o trimitere în judecată, o reținere sau o arestare.

În baza noilor criterii de integritate instituite și incluse în partide acea persoană se autosuspendă, este suspendat, demis sau exclus din partid. În principiu atunci când intri pe mâna anchetatorilor cam ești tras pe tușă din punct de vedere electoral.

Alegerile bat la ușă și nici o cercetare penală începută nu se mai poate încheia înainte ca partidele să își fi stabilit deja candidații în baza acelor reguli de integritate.

Potrivit mai multor surse și zvonuri din PNL în mai multe zone ale țării oameni din propriul partid (unii chiar colaboratori apropiați) au făcut denunțuri la DNA și nu numai împotriva propriului primar, președinte de consiliu județean sau pur și simplu lider de partid local.

Rezultatul? Instant acei pameni sunt trași pe tușă și nu vor mai avea nici o șansă să repezinte PNL la alegerile locale. Nu pentru că din punct de vedere legal nu ar putea să o facă, ci pentru că Statutul PNL nu permite acest lucru.

Evident că acea persoane ca primar pe funcție ar putea candida ca independent, doar că șansele sunt infinit mai mici fără culoarea partidului care a impus președintele României și se află pe val.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.