Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bătălia electorală din Constanța. Cine ar câștiga alegerile (sondaj INSCOP)

vot alegeri sondaj

Un sondaj INSCOP Research, realizat în perioada 2-9 septembrie pe un eșantion reprezentativ de 1.100 de respondenți. Pe locul I ar fi candidatul PNL la primăria Constanța, senatorul Vergil Chițac. Pe locul II s-ar situa primarul în funcție, Decebal Făgădău (PSD), iar locul trei în clasamentul opțiunilor de vot se află candidatul USR Stelian Ion, care are o intenție de vot de 15%, relatează digi24.ro

 

De asemenea dintre cei 17,9% care declară că nu s-au hotărât, nu merg la vot sau nu răspund, întrebați dacă totuși ar trebui să facă o alegere, cine cred că i-ar putea convinge să-i acorde votul în cazul în care s-ar hotărî să voteze, candidatul liberal Vergil Chițac rămâne prima opțiune a constănțenilor.

Dacă se iau în calcul toți participanții la sondaj care au indicat o opțiune clară de vot , Chițac ar primi 36,5% din voturi, Făgădău 31,7% și Ion 17,3%.

Uitându-ne la distribuția opțiunilor pe partide politice, pe întreg eșantionul consultat, sondajul indică o diferență de peste cinci procente între PNL (31%) și principalul său rival la Constanța, PSD (25,1%). USR ar obține 13, 7%.

Pe aceeași linie, raportat la respondenții care indică o opțiune clară de vot, candidații la Consiliul Local din partea PNL ar obține pe 27 septembrie 38,1% din voturile exprimate, iar cei al PSD 30,8%.

Datele au fost culese de INSCOP Research la comanda PNL, în perioada 2 – 9 septembrie 2020, pe un eșantion de 1.100 de respondenți cu vârsta de 18 și peste 18 ani. Metoda de colectare a fost interviuri față în față, iar metoda de cercetare a fost ancheta sociologică pe baza unui chestionar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.