Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bătălia finală pentru Bakhmut: Mii de civili sunt rugați să plece din oraș, grămezi de cadavre sunt pur și simplu abandonate

F. P.
euractiv.com
Bahmut

Lupte grele se dau în jurul orașului Bakhmut din estul Ucrainei între ucrainenii care controlează zona și rușii care o asediază. Civilii au fost îndemnați să plece deoarece cartierele rezidențiale au fost lovite de rachetele rusești. Numeroase cadavre sunt abandonate, relatează martorii.

Orașul din estul Ucrainei a fost o țintă cheie pentru forțele rusești și s-a confruntat luni de zile cu atacuri, iar o mare parte din populația a fugit. Înainte de război, Bakhmut avea o populație de aproximativ 70.000 de persoane. Acum, aproximativ 6.000 de civili se mai află în oraș, potrivit unui oficial ucrainean.

„Ca să fiu sincer, sunt foarte surprins de ceea ce fac încă 6.000 de civili acolo. Fac apel la civilii care se află acum în Bakhmut, dacă sunteți cetățeni practici, respectuoși față de lege și patrioți, trebuie să vă evacuați imediat", a scris vicepremierul ucrainean Iryna Vereshchuk pe Telegram, potrivit Mediafax.

Sursă ucraineană: Cadavrele sunt abandonate de ruși

Joi, rachete rusești au lovit un cartier rezidențial omorând trei bărbați și două femei, potrivit procurorului general al Ucrainei. Procurorii au declarat că incidentul este investigat ca fiind o crimă de război.

Militarii ucraineni și-au construit la Bakhmut adăposturi îngropate de unde resping atacurile rușilor. Comandanții ruși au trimis în zonă numeroase trupe mobilizate și au folosit tactica „valului uman", un tip de ofensivă care presupune trimiterea a numeroși soldați pentru a copleși inamicul prin numărul lor. Ca urmare, numărul deceselor a crescut foarte mult.

„Există locuri unde cadavrele lor sunt pur și simplu îngrămădite. Există un loc în tranșee în care... pur și simplu nu-și evacuează răniții sau morții", a declarat ofițerul de presă al Brigăzii 80 de asalt aerian ucrainean, Taras Dzioba, despre ruși.

Informațiile nu au putut fi confirmate din surse independente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.