Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bătălia pentru Bahmut - Forțele ucrainene au avansat la nord-est de Kurdiumivka

BBC News
Bahmut razboi ucraina

Forțele ucrainene au avansat la nord-est de Kurdiumivka, situată la 10 kilometri sud-vest de Bahmut în Donețk Obalst, a declarat Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) în cea mai recentă actualizare din 30 octombrie.

Imagini suplimentare geolocalizate din 29 octombrie indică faptul că forțele ucrainene au avansat marginal spre vest de Robotyne, în vestul regiunii Zaporizhzhia.

Statul Major ucrainean a reiterat că forțele ucrainene continuă acțiunile ofensive în apropiere de Bakhmut și operațiunile ofensive în direcția Melitopol (oblastul Zaporijia de vest).

În mai, Rusia a preluat controlul asupra lui Bakhmut, o locație marcată de unele dintre cele mai intense lupte din februarie 2022. Ucraina a fost angajată într-o contraofensivă din iunie, cu scopul de a revendica teritoriile din regiunile de sud și de est care sunt în prezent sub ocupație. , inclusiv orașul Bakhmut.

Rusia și-a întărit forțele în sectorul Bakhmut, trecând de la acțiuni de apărare la acțiuni active, a informat pe 30 octombrie generalul Oleksandr Syrskyi, comandantul Forțelor Terestre ucrainene care conduce operațiunile militare din est.

Syrskyi a subliniat că situația de pe frontul de est continuă să fie provocatoare, Rusia își intensifică activitățile în sectorul Kupiansk. Aici, forțele ruse lansează atacuri din mai multe direcții.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.