Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bătălia pentru prezidențiale - Cătălin Ivan acuză înțelegeri între candidați: 'Adevăratul tandem Președinte-Premier la aceste alegeri'

Foxcrawl
Catalin Ivan

Candidatul ADN la alegerile rezidențiale Cătălin Ivan a transmis, miercuri, că Dan Barna și Klaus Iohannis fac înțelegeri pentru un tandem președinte-premier Iohannis-Cioloș. Acesta acuză arhitectura electorală de influențe "oculte", care reduc șansele candidaților noi de a căștiga alegerile.

"Întreaga arhitectură electorală din România se află astăzi în slujba unei oculte parlamentare. Partidele parlamentare, alături de președintele în funcție, sunt cele care promovează legi care să îi favorizeze atât în alegeri, cât și în sărăcirea bugetului de stat cu multe milioane de euro care ajung în teșchereaua camarilelor de partid", se arată într-un comunicat emis, miercuri, de Partidul Alternativa pentru Demnitatea Națională.

Cătălin Ivan acuză înțelegeri între Klaus Iohannis și Dan Barna pentru un "tandem" președinte-premier cu Iohannis și Dacian Cioloș/

"În acest context ocult al unui blat generalizat în această campanie, ca să întărească o dată în plus tot ceea ce am afirmat mai sus, candidatul PMP, Theodor Paleologu, îi propune un pact lui Iohannis pentru a-l susține pe Dacian Cioloș ca nominalizare pentru funcția de comisar european. O fi aflat și domnul Cioloș că nu va mai fi niciodată premier, în ciuda retoricii de campanie, câtă vreme deja Iohannis s-a înțeles cu Barna asupra acestui troc electoral și ei reprezintă, în spatele ușilor închise, adevăratul tandem Președinte-Premier la aceste alegeri“, a mai spus acesta, conform Mediafax.

Acuzații grave de la Cotroceni - Viorica Dăncilă încalcă Constituția

Candidatul ADN aprobă decizia CCR de a semnala depășirea atribuțiilor BEC în contextul alegerilor prezidențiale și acuză Biroul Electoral Central că influențează neconstituțional procesul electoral.

"Toată această campanie electorală, în lipsa intervenției CCR, era gândită ca un blat de proporții neatinse până în prezent între partidele parlamentare. S-ar fi dorit o campanie liniștită, plictisitoare, fără soluții, fără dezbateri, în care trei să conteze și restul de patru să facă figurație. ADN salută motivarea Curții Constituționale cu privire la depășirea cadrului legal de către Biroul Electoral Central! În motivarea judecătorilor se arată clar că BEC-ul a încălcat legea atunci când a analizat candidaturile depuse pentru funcția de Președinte al României și a încercat să influențeze în mod neconstituțional procesul electora l(...)", se mai arată în comunicat.

USR-PLUS merge la alegerile prezidențiale cu un tandep președinte-premier, respectiv Barna-Cioloș.

Pe 12 octombrie este startul oficial al campaniei electorale.

Primul tur al alegerilor prezidențiale are loc pe 10 noiembrie iar al doilea tur pe 24 noiembrie. Conform unei hotărâri de Guvern, românii din străinătate vor putea vota la primul tur al alegerilor prezidenţiale între 8 şi 10 noiembrie, iar la al doilea tur între 22 şi 24 noiembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.