Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bătălie aprigă în orașul Soledar de lângă Bakhmut: Partea care se va pregăti mai bine, elaborează planuri tactice mai bune va avea un avantaj

cnn.com
bahmut-razboi

O „bătălie aprigă” se dă în orașul Soledar de lângă Bakhmut din regiunea Donețk, a declarat Serhiy Cherevaty, purtătorul de cuvânt al Grupului de Forțe de Est al Ucrainei, pe 9 ianuarie.

Trupele ruse au bombardat Soledar de 106 ori în ultimele 24 de ore, iar în aceeași perioadă au avut loc 22 de ciocniri între forțele ruse și ucrainene, potrivit Cherevaty.

Armata ucraineană din Soledar a fost întărită prin forțe și mijloace suplimentare pe 8 ianuarie și „ia măsuri pentru a împiedica inamicul să avanseze în continuare”, a raportat Cherevaty.

Potrivit acestuia, vremea geroasă va permite ambelor armate să folosească echipamente grele, precum tancuri și vehicule blindate de luptă, pentru a împinge acțiuni ofensive în Soledar.

„Partea care se va pregăti mai bine... elaborează planuri tactice mai bune va avea un avantaj”, a spus purtătorul de cuvânt.

Președintele Volodymyr Zelensky a declarat într-o adresă video din 8 ianuarie că Bakhmut și Soledar „rezistă în ciuda tuturor” și au numit această zonă „unul dintre cele mai sângeroase” locuri de-a lungul liniei frontului.

De la eliberarea Hersonului și a zonelor învecinate din sud în noiembrie, Rusia și-a intensificat ofensiva asupra Bakhmut și așezărilor din apropiere. Orașul miner de sare Soledar, la doar 10 kilometri nord-est de Bakhmut, este o fortăreață cheie pentru apărarea ucraineană a orașului.

Pe 6 ianuarie, mai multe surse ruse au susținut o descoperire semnificativă în Soledar, unii spunând că orașul a fost capturat în întregime.

În timp ce oficialii ucraineni au negat pierderea orașului, unii, inclusiv guvernatorul regiunii Donețk Pavlo Kyrylenko, au recunoscut că forțele ruse au avut „un oarecare succes”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.