Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bătălie dură pentru nominalizare în tabăra democraților. Puternicul Joe Biden este întrecut de senatoarea Elizabeth Warren într-un stat cheie (sondaj)

Agerpres
Joe Biden Elisabeth Warren

Pentru prima dată în cursa democrată pentru Casa Albă, senatoarea progresistă Elizabeth Warren îl depăşeşte potrivit unui sondaj pe fostul vicepreşedinte Joe Biden în Iowa, stat-cheie pentru că va fi primul care va vota în cursul primarelor, notează AFP preluat de agerpres.

Vezi și: Traian Băsescu anunță că deschide RĂZBOIUL: 'Nu voiam să mă implic, dar mă obligă'

Elizabeth Warren, cu 22% din intenţiile de vot, conduce în faţa lui Joe Biden (20%) care, la rândul său, îl devansează pe senatorul independent Bernie Sanders (11%), potrivit acestei anchete realizate în comun de jurnalul Des Moines Register, Mediacom şi canalul CNN.

Niciun alt candidat nu atinge un rezultat cu două cifre în acest stat agricol din Midwest, potrivit sondajului publicat sâmbătă seară venind să confirme trendul favorabil pe care s-a înscris Elizabeth Warren în ultimele săptămâni.

Joe Biden, fost vicepreşedinte democrat al lui Barack Obama, rămâne însă la nivel naţional favoritul sondajelor pentru a-l înfrunta pe Donald Trump în noiembrie 2020. Miliardarul republican, în căutarea unui alt mandat de patru ani, va fi cu siguranţă învestit de partidul său.

Joe Biden şi Elizabeth Warren au amândoi peste 70 de ani, dar primul, 76 de ani, suscită mai multe probleme legate de vârstă şi starea sa de sănătate, în comparaţie cu a doua, 70 de ani şi creditată cu o campanie dinamică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.