Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Batista pe țambal în cel mai mare SCANDAL politic al anului/ VIDEO

scandal

Scandalul Referendumului de demitere a fostului președinte Traian Băsescu continuă să facă valuri. Dacă inițial s-a încercat punerea batistei pe țambal și a fost un blocaj total în mai toată media națională, după demisia consilierului guvernamental indicat că ar fi fost intermediarul mitei dintre Liviu Dragnea și Romică Părpălea, fost președinte al unei secții de votare din Alexandria au reînceput discuțiile.

Vezi și: ȘOC Denunțătorul lui Dragnea: Mi-a propus 20.000 de EURO să îmi retrag plângerea/ VIDEO

SURPRIZĂ însă - Toți reprezentanții PNL, de sus până jos, au păstrat tăcerea, iar PSD-ul a intrat într-o tăcere mormântală pe acest subiect. EXPLICAȚIA ar fi că esențialul dezvăluirilor a vizat "mecanismul de acumulare de voturi total fraudulos, care nu a fost niciodată judecat și penalizat, pentru că în toate partidele e la fel".

Vezi și: DEMISIE ȘOC în cazul mitei lui Liviu Dragnea

"Eu nu văd că ar avea vreo grijă cei care sunt vizați de aceste dezvăluiri. L-am văzut extrem de nonșalant și pe Liviu Dragnea, astăzi, la Cluj. L-am văzut și pe Traian Băsescu extrem de nonșalant, prinzând din zbor posibilitatea unei lupte politice stânga-dreapta și, pe fondul tăcerii liberalilor, dorind să reinventeze posibilitatea unei candidaturi la primărie, nimeni nu decontează...În opinia românească, a trebuit să treacă aproximativ 48 de ore pentru ca mass-media să preia niște lucruri care erau dovedite, cu subiect și predicat și care loveau, nu vorbesc de persoana Dragnea, pentru că aici e important mecanismul. Loveau direct într-un mecanism de acumulare de voturi total fraudulos, care nu a fost niciodată judecat și penalizat, pentru că în toate partidele e la fel. Răspunsul e simplu. Există și baroni galbeni și baroni portocalii care au făcut aceste nelegiuiri din dorința de a-și asigura bugetele pentru clientela lor și nu pot acum să acuze, pentru că sunt în complicitate cu ceilalți. E chiar o aberație să nu se audă nicio voce", a spus consultantul politic Cozmin Gușă.

REACȚIA lui Dragnea la acuzațiile de mituire

"Mă uitam la invitații lu' Marinela Mititelu din Parlament, de după dezvăluirile cu 2012 și referendumul,  cei care luau apărarea mecanismului, despre care se spune că ar fi fost inventat de Dragnea, erau cei de la PNL. Dupaia, dacă m-am uitat la cei doi lideri, la Alina Gorghiu și la Vasile Blaga, nu am auzit nimic din partea lor care să condamne acel mecanism pe care și-au construit, împreună cu Traian Băsescu, o întreagă retorică. Sigur, nu e vorba de PNL vechi, dar e vorba de PDL-ul vechi, acea partea din PNL-ul de astăzi care e responsabilă de organizare. Nu cred că mai putem să continuăm dezbaterea în lipsa unor reacții ale instituțiilor statului fără a ne face de râs", a mai punctat el.

Întrebat dacă, ținând cont de reacția întârziată a presei și tăcerea opoziției, nu este liniștea de dinaintea unui cutremur, consultantul politic a răspuns:

"Nu cred că sunt create condițiile unui cutremur. Nu putem face o analogie, aici, cu fizica pământului pentru că tensiunile astea, care se acumulează, ele nu se concentrează niciunde. Ele se disipează într-o societate care e din ce în ce mai fluidă, care nu mai are valori, cu oameni care nu mai fac apel la conștiință, o societate în care forma primează și fondul de mult nu mai există, în care religia e folosită doar ca pretext și conștiința, repet și revin, e un element care te face să pari desuet. Nu există acumulare de energie pentru ca să generăm un cutremur. Există o disipare în această societate care nu își acumulează frustrările pentru a realiza o anumită detență, la un moment dat. Dimpotrivă, conform valorilor vremii, mergem mai departe și cei care profită, călăreții de conjuncturi obscure, cum e acest Victor Ponta, prim-ministrul României, știu bine sau, dacă nu știu bine, simt bine acest element și se duc înainte. La fel ca și domnul Băsescu care, fără să își deconteze mandatul, dorește să se reinventeze și cu un talent de animal politic, cu accent pe cuvântul animal aici, reușește să prindă scena, deși nu are nici idei, nici proiect. Nu m-aș aștepta la cutremur în lipsa elementelor pe care le enunțam".

În cadrul acestor dezvăluiri, făcute în emisiunea "Jocuri de Putere", susține Cozmin Gușă, "subiectul principal e cum devii baron și cum reușești să conduci comunitatea, municipalitatea, regiunea, județul, țara, la un moment dat, cu aceste mecanisme de baroni". 

"Care, sigur, pe lângă ingredientul nesimțirii și al curajului, are și acest ingredient al parvenitului și al îmbogățitului peste măsură, cu mijloace facile, și care își creează, în spatele său, o armată extrem de nocivă de oameni fără școală, dar foarte bogați, de oameni fără convingeri, dar extrem de hotărâți în a ocupa toate resursele administrative, de unde cetățeanul nu mai are ce să facă. Ce să mai facă după ce toate resursele administrative, care ar trebui să îi dea dreptate, sunt ocupate de niște carnasieri ai bugetului", mai precizează consultantul politic.

"Se spune în felul următor: dacă nici la București nu reușim să ținem măcar impresia că ne-ar păsa, apropo de partidele care nu reacționează, ce s-o întâmpla prin ultimul cătun, precum un județ ca Teleorman sau la alte județe mărginașe, unde chiar nu mai contează nimic... Dacă nici aici unde ar trebui să ținem vitrana, atât din punctul de vedere al partidelor și din punctul de vedere al presei, nimeni nu mai zice nimic. Uitați ce repede s-a produs această depreciere. Unde s-ar fi pomenit ca un asemenea subiect, în urmă cu șapte ani, să nu fi făcut prima pagină, zi de zi, adică: partide care nu reacționează, șpăgi demonstrate de către Parchet, care nu sunt decontate, consilieri generali care nu sunt făcuți afiș public (...) Cei care fac rele sunt într-un joc al complicității", a conchis Cozmin Gușă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.