Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băuturile care combat frigul - Ideale pe timp de iarnă, încălzesc corpul fără să-i facă rău

F. P.
Pixabay
ceai

După scurta încălzire, prognoza pentru finalul săptămânii ne va surprinde din nou neplăcut - temperaturi scăzute care ne încurcă planurile, făcându-ne să preferăm pătura călduță de pe canapea și televizorul pentru weekend în locul unei zile în natură, la cumpărături sau întâlniri cu prietenii. Sensibilitatea la frig este individuală și dacă nu faceți față temperaturilor scăzute și vă obligă să vă amânați la propriu viața pentru primăvară, vedeți ce este cel mai bine să bem pentru a nu ne fi frig, cum să ne încălzim rapid și ușor, să ne bucurăm de un weekend în aer liber fără să tremurăm de frig.

Ce este cel mai bine să bem ca să nu ne fie frig în timpul zilei și seara?

Aveți nevoie de o băutură care să vă încălzească dimineața pentru a vă pregăti pentru ziua rece, și de o băutură care să vă încălzească simțurile și corpul seara, după o zi în frig. Chiar dacă sunteți gata să jurați pe seama efectelor brandy-ului cald și a faptului că este cel mai bun răspuns la întrebarea ce este cel mai bine de băut pentru a nu răci, nu puteți să-l beți la micul dejun, nu-i așa? De aceea, am împărțit băuturile care îți vor oferi confortul de care ai nevoie în cele potrivite pentru a începe ziua și băuturi pentru a o încheia.

Care este cel mai bun lucru de băut pentru a nu ne fi frig dis-de-dimineață?

Nu vă imaginați să începeți ziua fără o ceașcă de cafea aromată? Cu toate acestea, ea nu poate să vă încălzească bine corpul și să vă țină treji dimineața. La fel ca un duș fierbinte, o băutură fierbinte precum ceaiul te încălzește perfect și te ajută să treci peste diminețile reci, mai ales atunci când trebuie să ieși afară. Nu te poți lipsi de cofeină? Alege ceaiul negru sau verde. Acestea conțin cofeină și te vor trezi, dar îți vor încălzi corpul de multe ori mai bine decât cafeaua.

Încă îți place cafeaua? Adăugați în ea un vârf de cuțit de scorțișoară, care încălzește și transformă cafeaua într-o băutură ideală pentru diminețile geroase, precum și un pahar de apă foarte călduță, aproape fierbinte, în care ați stors sucul de la o jumătate de lămâie. Apa caldă vă va încălzi și hidrata, iar lămâia vă va ajuta să obțineți antioxidanții și vitamina C de care aveți nevoie pentru a vă feri de răceală și gripă - perfect pentru sezonul în care aveți nevoie de o astfel de protecție.

Căutați o băutură care vă va zdruncina literalmente corpul și simțurile? Ghimbirul o poate face. Picant, bogat în gust, infinit de util pentru sistemul imunitar în zilele reci, este regele încălzirii organismului, ceea ce se datorează nu doar faptului că ceaiul preparat din el va fi consumat cald, ci și ghimbirului în sine și mai degrabă faptului că este picant, iar alimentele picante ne cresc inevitabil temperatura internă și ne ajută în zilele reci. De asemenea, este util pentru dureri de gât, protecție împotriva bacteriilor și virusurilor, îmbunătățirea digestiei. Ceaiul de ghimbir într-o dimineață de iarnă poate aduce ușurare mușchilor și articulațiilor dureroase - o veste excelentă dacă suferiți de astfel de dureri în vremea rece care le provoacă.

Care este cel mai bun lucru de băut ca să nu ne fie frig seara?

Da, acum puteți face un rachiu încălzit, dar vă vom oferi și alte băuturi care vă vor încălzi corpul și vă vor încânta simțurile.

Ciocolata caldă făcută în casă este un deliciu pur care vă va încălzi și vă va ridica moralul. Adăugați lapte proaspăt, care facilitează adormirea, precum și scorțișoară, cunoscută ca un condiment încălzitor.

Vinul roșu este cunoscut din timpuri imemoriale ca fiind o băutură care încălzește. Dar nu vă limitați la vin roșu pur. Încălziți-vă. Adăugați la el ingrediente secrete care vă vor încălzi și mai bine în zilele reci - miere, fructe și condimente încălzitoare - scorțișoară, cuișoare, cardamom, piper negru, ghimbir, vanilie. Gustos, aromat și cu adevărat ridicând miza la propriu și la figurat.

Cidrul de mere este o băutură încălzitoare universală atât pentru zi cât și pentru noapte. Îl recomandăm însă seara. Această băutură clasică este perfectă pentru nopțile geroase. Adăugați condimente încălzitoare - bețișoare de scorțișoară, cuișoare și ghimbir proaspăt. Cidrul de mere vă va încălzi cu gustul său acrișor și dulce, iar dacă adăugați un vârf de cuțit de nucșoară, vă veți bucura de o senzație de căldură incomparabilă care vă va încânta sufletul.

Doriți un pahar de alcool? Apa caldă, lămâia, mierea și whisky-ul tău preferat sunt o combinație ideală, din care vei obține un cocktail încălzitor, perfect pentru serile de iarnă în companie.

Iarna nu este atât de aprigă cu aceste băuturi. Bucurați-vă de ele!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.