Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bayern München a dezvăluit o statuie impresionantă a legendei Gerd Müller.

gerd muller

FC Bayern, împreună cu Fundația Kurt Landauer, a dezvelit marți o statuie în onoarea lui Gerd Müller. Sculptura realizată de artistul Karel Fron, îl omagiază pe cel mai de succes atacant din istoria campioanei en-titre a Germaniei, dar și a fotbalului german.

Monumentul este amplasat pe esplanada Allianz Arena. Organizația caritabilă a organizat finanțarea cu ajutorul donațiilor de la fanii FC Bayern și de la cluburile de fani, conform mediafax.

Uli Hoeneß a ținut discursul oficial despre fostul său partener din atac la evenimentul de dezvelire.

"La FC Bayern trebuie să protejăm întotdeauna ceea ce a fost și ceea ce este", a spus președintele de onoare în fața a aproximativ 220 de invitați, printre care Uschi Müller și mulți foști tovarăși ai legendarului atacant, precum Karl-Heinz Rummenigge, membru al consiliului de supraveghere.

"Gerd a fost un jucător incredibil - și o persoană extraordinară pe care nu o vom uita niciodată. Astăzi este o zi demnă pentru a ne aminti de el. El și Franz Beckenbauer sunt icoanele pe care FC Bayern le-a produs".

Müller, golgheterul record al FC Bayern, cu 568 de goluri în 611 meciuri în competiție, câștigător al Cupei Mondiale în 1974 și triplu câștigător al Cupei Europei, a murit în august 2021, la vârsta de 75 de ani.

Herbert Hainer, președintele FC Bayern, a spus, citat de site-ul oficial: "Suntem foarte mândri că această statuie în onoarea lui Gerd Müller a fost inițiată de Fundația Kurt Landauer și realizată împreună cu fanii și cluburile de suporteri ai FC Bayern.

De acum înainte, vizitatorii de pe Allianz Arena îl vor avea mereu în vizor pe Gerd Müller, aducând la viață amintirea acestei persoane și a acestui marcator unic la fiecare meci de acasă al FC Bayern. Gerd Müller nu a acționat niciodată cu aere de mare importanță, chiar dacă a fost unul dintre cei mai mari. El a stabilit standardele în lumea atacanților".

Pe lângă președintele Hainer, vicepreședinții Dieter Mayer și Walter Mennekes, precum și membrii consiliului de administrație Jan-Christian Dreesen și Michael Diederich, la ceremonia de dezvelire au fost prezenți reprezentanți ai fanilor și numeroși foști coechipieri și legende ale bavarezilor precum Rummenigge, Sepp Maier, Paul Breitner, Franz "Bulle" Roth, Peter Kupferschmidt, Sepp Weiß, Edgar Schneider, Bernd Dürnberger, Jakob Drescher, Rainer Zobel, Klaus Augenthaler, Dieter Hoeneß, Raimond Aumann, Hansi Pflügler și Roland Wohlfarth, precum și foștii coechipieri de la națională Rainer Bonhof și Berti Vogts.

Statuia din bronz măsoară în total 4,2 metri pe baza rombului Bayern și cântărește aproximativ o tonă. Aceasta îl înfățișează pe Müller în postura în care îți sărbătorea reușitele. Fundația Kurt Landauer a strâns donații sub deviza "Monument pentru Gerd" pentru a exprima în mod durabil aprecierea fanilor față de atacantul emblematic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.