Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conflict deschis între legendele lui Bayern Munchen. Oliver Kahn a fost interzis la ultimul meci din campionat

vox-cdn.com
oliver kahn

Numirea legendarului portar Oliver Kahn ca preşedinte al consiliului de conducere al lui Bayern Munchen a fost o greşeală, a estimat luni Uli Hoeness, figură istorică a clubului care domină fotbalul german, relatează AFP, conform Agerpres.

După ce a cucerit sâmbătă, în mod dramatic, al 11-lea titlu consecutiv de campioană a Germaniei, Bayern a anunţat demiterea lui Oliver Kahn şi a directorului sportiv Hasan Salihamidzic, la finalul unui sezon în care s-a oprit în sferturi în Liga Campionilor şi în Cupa Germaniei, în ciuda numirii antrenorului Thomas Tuchel în locul lui Julian Nagelsmann.

"Chiar dacă noi am fi câştigat trei trofee, am fi acţionat la fel", concediindu-l pe Kahn, "decizia trebuia luată", a declarat Uli Hoeness, preşedinte de onoare al clubului, pentru revista Kicker.

La 71 de ani, Uli Hoeness rămâne personalitatea cea mai influentă la Bayern, unde este membru al consiliului de supraveghere, instanţa de control care i-a demis sâmbătă pe Kahn şi pe Hasan Salihamidzic.

Întrebat dacă a fost o greşeală aducerea lui Kahn în 2021 în locul altei legende a clubului, Karl-Heinz Rummenigge, Hoeness a răspuns: "Privind în urmă, trebuie să recunoaştem că aşa stau lucrurile".

"Marea dezamăgire a fost că am crezut că ar putea îndeplini rolul doar cu personalitatea lui, în schimb s-a înconjurat de consilieri" externi, care au dus la instalarea "unei atmosfere catastrofale" în cadrul clubului, a spus Hoeness.

Interzis la meci

Kahn, sub contract până la sfârşitul lui 2024, a fost nu doar concediat la sfârşitul săptămânii trecute, dar i-a fost interzis să asiste la meciul de sâmbătă din ultima etapă, în urma căruia Bayern a câştigat in extremis al unsprezecelea titlu consecutiv, graţie unui golaveraj mai bun decât al Borussiei Dortmund.

Lui Kahn i-a fost interzis să asiste la meci fiindcă s-ar fi înfuriat când a fost anunţat că a fost demis.

Luni, în ziarul Bild, Kahn a negat că avut un bilanţ catastrofal în fruntea clubului şi a explicat dificultăţile lui

Bayern prin tranziţia complicată după pierderea golgheterului polonez Robert Lewandowski şi plecarea lui Rummenigge şi Hoeness de la conducerea grupării.

O fază de tranziţie "este întotdeauna dificilă şi pot fi făcute greşeli. Chiar dacă situaţia actuală nu este uşoară, pentru mine numeroasele rezultate pozitive atârnă mult mai greu decât partea negativă", a spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.