Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BBC a decis să renunţe la obiectele din plastic de unică folosinţă din sediile sale până în anul 2020

BBC

Radioteleviziunea britanică BBC a anunţat că va interzice utilizarea obiectelor din plastic de unică folosinţă în sediile sale până în anul 2020 în urma seriei sale ''Blue Planet II'' care a evidenţiat poluarea cu plastic din oceane, relatează marţi Press Association. Până la sfârşitul acestui an, paharele şi tacâmurile din plastic nu se vor mai regăsi în sediile BBC, anunţă Agerpres.

În fiecare an, circa două milioane de pahare din plastic sunt utilizate în sediile BBC de către vizitatori sau de membrii personalului, a anunţat compania. Unele sedii au început deja să renunţe la paharele din plastic folosite în bucătării, acestea fiind înlocuite cu obiecte din sticlă, măsura urmând să fie aplicată în toate birourile BBC.

Există planuri pentru renunţarea la recipientele din plastic utilizate în cantine până în anul 2019, începând cu un program-pilot desfăşurat în Salford, în februarie, unde va fi testată o schemă de reciclare a paharelor pentru cafea. Până în anul 2020 BBC intenţionează să nu mai utilizeze în cadrul operaţiunilor sale niciun obiect din plastic de unică folosinţă.

Serialul documentar ''Blue Planet II'', difuzat anul trecut în Marea Britanie, a scos în evidenţă efectul nociv al poluării cu plastic asupra oceanelor lumii şi a speciilor care trăiesc în acestea, multe dintre vieţuitoare, precum albatroşii sau balenele. Acesta a sporit gradul de conştientizare asupra acestei probleme, multe companii, organizaţii şi oameni politici luând măsuri pentru abordarea poluării cu plastic, de la renunţarea la paiele de plastic până la amplasarea de dozatoare de apă pentru reumplerea sticlelor.

''La fel ca milioane de persoane care au urmărit ''Blue Planet II'', am fost şocat să văd deşeurile care pot fi evitate şi răul produs prin utilizarea plasticului de unică folosinţă'', a declarat Tony Hall, director general al BBC. ''Cu toţii trebuie să facem ceva pentru abordarea acestei probleme şi vreau ca BBC să fie un deschizător de drum. Renunţarea la paharele şi tacâmurile din plastic este primul pas, iar prin planul nostru sper să avem (o companie) BBC complet lipsită de (obiecte din) plastic de unică folosinţă'', a adăugat Hall.

Angajaţii biroului de presă de la Palatul Buckingham au anunţat luni că sticlele din plastic vor dispărea din domeniile regale şi vor fi înlocuite cu ambalaje biodegradabile. Această măsură vizează reducerea impactului generat de deşeurile din plastic asupra mediului înconjurător, a declarat un purtător de cuvânt al familiei regale britanice. Beţişoarele din plastic folosite în cafenelele amenajate în cadrul reşedinţelor regale britanice şi în cantinele destinate angajaţilor care lucrează pentru casa regală vor fi de asemenea eliminate. De asemenea, de acum înainte, serviciile de catering pentru angajaţii familiei regale britanice vor utiliza doar farfurii din porţelan şi pahare din sticlă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.