Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BBC: Guvernul britanic nu solicită o prelungire a perioadei de tranziţie post-Brexit

thecommentator.com
brexit
Guvernul britanic nu solicită o prelungire a perioadei de tranziţie post-Brexit, a indicat miercuri BBC după ce Uniunea Europeană a anunţat că este pregătită să ofere extinderea acestei perioade cu un an dacă acest lucru ajută la încheierea unui acord comercial post-Brexit, relatează Reuters, informează Agerpres.

Editorul politic de la BBC Laura Kuenssberg a scris pe Twitter că biroul premierului britanic Theresa May a exclus prelungirea perioadei de tranziţie, deşi unii membri ai guvernului au susţinut posibilitatea ca această perioadă să fie prelungită cu un an. 

Ministrul de externe irlandez, Simon Coveney, a declarat miercuri că posibilitatea unei prelungiri a fost discutată de partea britanică şi de UE pentru că "pur şi simplu nu suntem acolo unde trebuie să fim." 

Negociatorul-şef pentru Brexit al Uniunii Europene, Michel Barnier, a propus prelungirea cu un an a perioadei de tranziţie care va urma ieşirii Regatului Unit din blocul comunitar, în vederea deblocării negocierilor cu Londra, aflate în impas, au indicat miercuri doi diplomaţi europeni, citaţi de AFP. 

Posibilitatea extinderii cu un an a perioadei de tranziţie post-Brexit în vederea negocierii viitoarei relaţii între Londra şi UE vizează mai ales soluţionarea problemei frontierei între Irlanda şi provincia britanică Irlanda de Nord, principalul punct de divergenţă al discuţiilor. 

Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord urmează să părăsească Uniunea Europeană la 29 martie 2019. Uniunea Europeană doreşte să se evite o 'frontieră dură' între provincia britanică Irlanda de Nord şi Republica Irlanda, astfel încât Irlanda de Nord să rămână în uniunea vamală şi în piaţa unică europeană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.