Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BBC îşi va muta posturile de copii și cultural în online, pentru a reduce costurile

blacknews.ro
British Broadcasting Corporation BBC

Grupul britanic de radio şi televiziune BBC îşi va muta posturile CBBC (pentru copii) şi BBC 4 (cultural) online şi va fuziona posturile sale de ştiri globale şi naţionale, în cadrul unor schimbări anunţate joi, care vor permite economisirea a milioane de lire sterline, informează Reuters, citat de Agerpres.

Personalul radiodifuzorului finanţat din fonduri publice va scădea cu până la 1.000 de persoane în următorii ani, a anunţat BBC.

Veniturile BBC provenite din taxa radio-tv au fost îngheţate pentru următorii doi ani şi vor creşte în funcţie de inflaţie pentru următorii patru ani.

Directorul general Tim Davie a declarat personalului că British Broadcasting Corporation, care îşi sărbătoreşte anul acesta centenarul, trebuie să se reformeze "pentru a rămâne relevantă şi a continua să ofere conţinut de o mare calitate pentru toţi".

Planul va permite economisirea a 500 de milioane de lire sterline (629 de milioane de dolari) pe an, dintre care 200 de milioane de lire vor compensa o parte din deficitul creat în urma îngheţării taxei radio-tv, iar 300 de milioane de lire sterline vor fi investite în domeniul digital, inclusiv în noi programe pentru iPlayer, un serviciu video la cerere.

Anunţul a fost făcut la scurt timp după ce guvernul a declarat radiodifuzorul trebuie să aibă ca obiectiv ca unul din patru angajaţi să provină din rândul clasei muncitoare, consacrând un obiectiv pe care BBC îl avea deja stabilit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.