Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BBC recunoaşte public că practica discriminarea sexuală a angajaţilor - O jurnalistă face dezvăluiri REVOLTĂTOARE

captură site
bbc protest

BBC a anunţat vineri că a ajuns la un acord cu una dintre jurnalistele sale care a demisionat din funcţia de redactor-şef în China pentru a denunţa inegalităţile salariale dintre femei şi bărbaţi în interiorul serviciului public audiovizual britanic, scrie AFP, scrie News.ro.

Citeşte şi: S- a dat ALARMA! Comandament de urgenţă convocat de ministrul de Interne, după inundaţiile din toată ţara

Carrie Gracie a acceptat postul în China după ce a primit garanţie de la BBC că va fi plătită la acelaşi nivel cu redactorul-şef pentru America de Nord. Ea a descoperit că nu a fost aşa.

"BBC(...) îşi prezintă scuze pentru că a plătit-o mai prost pe Carrie şi acum a restabilit lucrurile", a indicat instituţia printr-un comunciat. Suma nu a fost dezvăluită.

Carrie Gracie, care s-a întors la poziţia anterioară în redacţia televiziunii de la Londra, a criticat la începutul lunii ianuarie o "practică salarială secretă şi inegală" în BBC, într-o scrisoare adresată publicului britanic care finanţează această instituţie printr-o taxă.

Ea era plătită cu 135.000 lire sterline pe an, faţă de 200.000 până la 250.000 pentru omologul ei din America de Nord, unul dintre cei şase jurnalişti vedetă ai BBC care a acceptat reducerea remuneraţiei sale după demisia lui Gracie.

"Pentru mine a contat întotdeauna principiul mai mult decât banii", a reacţionat jurnalista în comunicat.

Ea a precizat că va dona "întreaga sumă retroactivă" unei organizaţii caritabile care luptă pentru egalitatea dintre bărbaţi şi femei. Jurnalista a obţinut şi posibilitatea de a-şi lua până la şase luni de concediu fără plată "pentru a scrie şi vorbi, atât despre Chian cât şi despre egalitatea dintre sexe".

În iulie 2017, BBC a dezvăluit pentru prima dată salariile anuale ale şefilor şi prezentatorilor-vedetă, plătiţi cu peste 150.000 de lire sterline (169.000 de euro). În această listă de peste 200 de nume, o treime sunt femei cu salarii mai proste decât cele ale colegilor bărbaţi.

Directorul general Tony Hall a promis să reducă cât mai repede aceste diferenţe până în 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.