Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BBC va fi anchetată de Equality and Human Rights Commission pentru discriminare salarială

bbc

Reţeaua BBC va fi anchetată de Equality and Human Rights Commission (EHRC) după ce mai multe femei au depus plângere că nu au primit acelaşi salariu cu bărbaţii care au depus o muncă similară, potrivit news.ro.

BBC a oferit voluntar informaţii EHRC legat de politica salarială, iar investigaţia va urmări plăţi din anul 2016, scrie BBC.

Comisia a transmis că speră să publice rezultatele până la finalul acestui an.

Tony Hall, directorul general al BBC, a transmis: „Am trecut printr-o perioadă extraordinară de reorganizare şi am schimbat deja lucrurile în mai bine. Însăşi Comisia recunoaşte angajamentul nostru pentru reformă şi abordarea noastră cooperantă”.

„Încercăm să fim standardul de aur a ceea ce toată lumea îşi doreşte de la societate - deschidere, respect şi egalitate. Poate că nu reuşim mereu, dar sunt încrezător că suntem un angajator decent şi corect. Şi, desigur, dacă poate fi făcut mai mult, vom face”.

EHRC a transmis la rândul ei că „suspectează că a existat o discriminare în cadrul BBC privind salariile în perioada de dinaintea introducerii acestor reforme recente”, dar că are încredere în angajamentul luat de BBC pentru a face schimbări.

În luna ianuarie, BBC a publicat un bilanţ al plăţilor făcut de PwC ş un plan în cinci puncte pentru a crea o reţea mai corectă din acest punct de vedere.

Planul prevedea tăieri salariale substanţiale pentru unii bărbaţi angajaţi şi creşteri pentru unii prezentatori, bărbaţi şi femei, şi o mai mare transparenţă privind plăţile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.