Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BCE a menținut dobânzile nemodificate

bce

Banca Centrală Europeană (BCE) a decis joi să mențină nemodificate dobânzile și programul de relaxare cantitativă, în pofida redresării economiei zonei euro, transmite BBC. Economia zonei euro a urcat cu 0,6% în primele trei luni din 2017, comparativ un avans de 0,5% previzionat luna trecută de Eurostat. Este cel mai rapid ritm de creștere din ultimii doi ani.

Consiliul guvernatorilor BCE a menținut dobânda de politică monetară la nivelul zero, în timp ce dobânda la facilitatea de creditare marginală a fost păstrată la 0,25%, iar dobânda la depozite, care se aplică băncilor ce stochează lichiditățile în exces la banca centrală pentru o perioadă de 24 de ore, a fost lăsată la minus 0,40%. Într-un comunicat de presă publicat la finalul ședinței de politică monetară, Consiliul guvernatorilor BCE și-a reafirmat decizia de a continua să achiziționeze lunar obligațiuni în valoare de 60 de miliarde de euro dar a renunțat la expresia "reducerea ratelor dobânzilor dacă va fi necesar" precizând că "ratele dobânzilor vor rămâne la actualul nivel pe o perioada extinsă, care va depăși cu mult orizontul achizițiilor nete de active".

De asemenea, Consiliul guvernatorilor a menținut dobânda de politică monetară la nivelul zero, în timp ce dobânda la facilitatea de creditare marginală a fost păstrată la 0,25%, iar dobânda la depozite, care se aplică băncilor ce stochează lichiditățile în exces la banca centrală pentru o perioadă de 24 de ore, a fost lăsată la minus 0,40%, conform Agerpres. Atenția analiștilor se îndreaptă spre conferința de presă a președintelui BCE, Mario Draghi, ocazie cu care președintele BCE va face comentarii asupra motivelor aflate la baza deciziilor adoptate astăzi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.