Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BCE estimează o reducere a comerțului global în următoarele trimestre

comert electronic

Comerțul global nu va ține pasul cu economia mondială în următoarele trimestre, în condițiile în care „războiul tarifelor” dintre SUA şi China a afectat încrederea investitorilor şi a tras în jos investiţiile, mai ales în industria prelucrătoare, anunţă reprezentanţii Băncii Centrale Europene, conform Mediafax.

„În pofida unor semne de redresare, este posibil ca activitatea comercială globală să rămână la un nivel redus în următoarele trimestre. Previziunile asupra riscurilor negative la care acordurile comerciale sunt predispuse s-au materializat în mare parte în ultimele luni din cauza aplicării unor tarife ridicate, care ameninţă să continue tensiunile comerciale”, au declarat cei de la BCE, potrivit Reuters.

Reprezentanţii băncii apreciază că reducerea cererii industriale va afecta relațiile comerciale. „Importurile de bunuri de consum reprezintă mai mult de 50% din totalul tranzacțiilor globale, dar reprezintă doar 20% din valoarea adăugată totală la nivel mondial”, a argumentat BCE. „Prin urmare, o încetinire accentuată a producției va genera mai degrabă o scădere a comerțului mondial, decât a PIB-ul global.”

Banca a mai justificat scăderea activităţii comerciale prin lipsa investiţiilor, prin incertitudinea cauzată de „războiul tarifelor”, agravată de schimbarea preferinţelor în materie de autovehicule şi de încetarea plicării unor reduceri de taxe vamale pentru achizițiile de mașini pe piaţa chineză.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.