Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BCE îi va pedepsi pe poluatori prin reorientarea achiziţiilor sale de obligaţiuni

Consultanta de mediu
poluare gaze cu efect de sera
În speranţa că va juca un rol în combaterea schimbărilor climatice, BCE a dezvăluit anul trecut un set de măsuri care variază de la supervizarea bancară la politica monetară, iar acordarea unui statut preferenţial companiilor cu performanţe mai bune în domeniul climei se numără printre ultimele măsuri anunţate de BCE.

"Un obiectiv este reducerea expunerii Eurosistemului la riscurile financiare care au legătură cu clima", a informat BCE într-un comunicat. "Mai mult, aceste măsuri vor sprijini tranziţia verde a economiei, în linie cu obiectivele UE de neutralitate climatică", a adăugat BCE.

Instituţia de la Frankfurt a precizat că va lua în calcul scorul său climatic pentru toate sale achiziţii de obligaţiuni corporate începând din luna octombrie, care vor include şi reinvestirea lichidităţilor generate de actualul portofoliu de obligaţiuni.

Cu toate acestea, BCE nu va vinde obligaţiuni chiar dacă emitentul va primi un scor climatic redus şi de asemenea nu va dezvălui care este scorul climatic atribuit fiecărei firme.

Banca Centrală Europeană va analiza emisiile din trecut ale fiecărei companii şi cum se compară aceste emisii cu cele ale competitorilor. De asemenea, BCE va ţine cont de obiectivele fixate de emitenţi pentru a-şi reduce emisiile de gaze cu efect de seră precum şi calitatea informaţiilor dezvăluite cu privire la acţiunile în domeniul climatic.

"BCE va utiliza scorul climatic pentru a-şi ajusta ofertele pe piaţa primară în favoarea emitenţilor cu performanţe mai bune în domeniul climatic şi să impună limite de maturitate obligaţiunilor emise de emitenţii cu scoruri mici", a adăugat BCE.

Eurosistemul este alcătuit din Banca Centrală Europeană (BCE) şi băncile centrale naţionale (BCN) ale statelor care au adoptat euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.