Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BCE: Riscurile unei recesiuni în zona euro au scăzut

recesiune criza

Vicepreşedintele Băncii Centrale Europene, Luis De Guindos a apreciat că riscurile unei recesiuni în zona euro sunt "foarte scăzute", acum că economia Germaniei a reînceput să crească, transmite The Guardian, potrivit Mediafax.

Cu toate acestea, Luis De Guindos crede că economia germană va rămâne sub potenţialul de creştere dacă Guvernul nu se va mobiliza să facă mai mult. De Guindos a făcut comentariile după ce datele au arătat cea mai mare economie a zonei euro, Germania, a evitat căderea într-o recesiune tehnică de două trimestre consecutive de contracție economică.

Europa a fost în situaţia în care creșterea a rămas „sub potențial”, a declarat De Guindos în cadrul unei conferințe bancare BNP Paribas, adăugând că BCE trebuia „să acorde o atenție deosebită” acestui fapt.

În septembrie, BCE a împins mai mult ratele dobânzilor din zona euro pe teritoriu negativ și a spus că reîncepe programul său de cumpărare a obligațiunilor în masă, după ce la finalul anului trecut s-a aflat în declin.

De Guindos a reiterat apelurile recente pentru ca guvernele să-și intensifice măsurile de sprijin economic și ideea că rentabilitatea scăzută a băncilor era principala amenințare la stabilitatea financiară a zonei euro.

Economia Germaniei a crescut cu 0,1% în ultimul trimestru, evitând recesiunea la care se așteptau mulți analiști. Kerstin Braun, preşedintele Stenn Group a apreciat însă, că "Germania a evitat în mare măsură o recesiune, dar încă nu se află cu totul în afară problemelor. Acum, efectele incertitudinii se materializează. Companiile sunt nevoite să facă față consecințelor declinului economic global - marjele sunt diminuate, producția este în scădere și bilanțurile sunt slabe".

Vezi si: Cum joacă Pro România și ALDE în turul 2 al alegerilor prezidențiale / SURSE .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.