Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BCR, din ce în ce mai căutată de clienți din zona de retail

BCR

Banca Comercială Română (BCR) a înregistrat o creştere semnificativă a portofoliului de obligaţiuni structurate în 2018, pe fondul cererii ridicate din partea clienţilor, al căror interes pentru aceste instrumente financiare a fost de şapte ori mai mare faţă de 2017, conform unui comunicat al băncii, conform Agerpres.

Anul trecut, peste 900 de clienţi din zona de retail au accesat obligaţiuni structurate. Totodată, BCR a înregistrat, în 2018, un volum total al tranzacţiilor de acest tip de peste 26 milioane euro.

Interesul tot mai pronunţat pentru produse structurate indică un comportament financiar tot mai complex în rândul clienţilor şi o predilecţie pentru investiţiile şi randamentele oferite de piaţa de acţiuni.

'În ultimul an, am observat o evoluţie pozitivă a portofoliului nostru de produse de investiţii şi obligaţiuni structurate. Dacă, până nu demult, acestea erau accesate cu precădere de clienţii de private banking, începând cu 2018, am văzut un apetit tot mai pronunţat şi în rândul celorlalţi clienţi din zona de retail. Acest lucru arată o evoluţie pozitivă a gradului de maturizare a comportamentului financiar în rândul românilor, care au început să îşi diversifice opţiunile de investiţii în vederea multiplicării şi maximizării randamentelor. Vom continua să ne dezvoltăm portofoliul de produse structurate, pentru a veni în întâmpinarea clienţilor noştri cu cele mai bune soluţii pentru nevoile lor. Totodată, vom continua procesul de educaţie financiară, pentru ca aceştia să poată lua decizii informate, în funcţie de profilul lor investiţional. Astfel, în viitorul apropiat, vom lansa un produs nou, unic pe piaţa locală, cu capital protejat 100% de către emitent la maturitate, care să ofere o investiţie în fondurile Erste Asset Management', a declarat Laura Hexan, şef Departament Vânzări Retail, Direcţia Pieţe Financiare BCR.

BCR oferă o gamă completă de produse de investiţii, atât pe piaţa locală, cât şi internaţională: tranzacţionare la burse, obligaţiuni şi titluri de stat, aur, fonduri mutuale şi obligaţiuni structurate. Obligaţiunile structurate sunt produse inovatoare, care combină instrumente financiare tradiţionale (precum obligaţiunile) cu instrumente derivate (precum opţiunile), şi a căror performanţă este dată de evoluţia unui indice sau a unei acţiuni.

Produsele structurate permit diminuarea riscului şi maximizarea posibilităţilor de profit şi sunt folosite pentru creşterea randamenului portofoliului investiţional, precum şi pentru diversificare.

BCR oferă o varietate de produse structurate, emise de Erste Group, şi mai nou şi de alte grupuri financiar-bancare internaţionale, începând de la cele cu capital 100% protejat la maturitate de emitent, cupon plătit anual sau la maturitate, până la produse personalizate care oferă diverse grade de protecţie a capitalului şi randamente atractive. Pe lângă acestea, BCR intermediază şi alte produse de investiţii, precum: aur financiar, fonduri mutuale, acţiuni şi obligaţiuni pe piaţa locala şi internaţională.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.