Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BCR listează la Bursa de Valori Bucureşti o nouă emisiune de obligaţiuni

BCR

BCR listează la Bursa de Valori Bucureşti o nouă emisiune de obligaţiuni

BCR listează la Bursa de Valori Bucureşti o nouă emisiune de obligaţiuni, ridicând astfel la 8,8 miliarde lei valoarea tuturor emisiunilor sale de obligaţiuni listate până acum la bursă, informează BVB, printr-un comunicat.

"O nouă emisiune de obligaţiuni în valoare de 1 miliard de lei, emisă de Banca Comercială Română (BCR), unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, a intrat astăzi la tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti.", se menţionează în comunicat.

Conform sursei citate, BCR29 este a 10-a emisiune de obligaţiuni listată de bancă la bursă, în ultimii 4 ani, valoarea tuturor acestor emisiuni ajungând la 8,8 miliarde de lei.

Emisiunea constă în obligaţiuni senior nepreferenţiale, cu o maturitate de 6 ani. Obligaţiunile au primit un rating pe termen lung de BBB+ din partea Fitch şi Baa2 din partea Moody's. BCR a emis 2,000 de acţiuni cu o valoare nominală de 500,000 RON, cu o dobândă fixă de 7,55% .

"BCR susţine dezvoltarea pieţei locale de capital prin investiţii responsabile, care au impact direct în societate, şi continuă să promoveze educaţia financiară şi investiţională. De altfel, prin lansarea acestei noi emisiuni de obligaţiuni de 1 miliard de lei, readucem în atenţie faptul că piaţa de capital este un instrument important de finanţare pentru economia reală, care sprijină creşterea economică, distribuirea riscului şi stabilitatea financiară. Le mulţumim investitorilor şi partenerilor de la Bursa de Valori Bucureşti pentru încredere şi pentru că împreună stimulăm o economie puternică şi rezilientă, care generează valoare pe termen lung pentru România", a menţionat Sergiu Manea, CEO Banca Comercială Română.

La rândul său, Adrian Tănase, CEO Bursa de Valori Bucureşti, a subliniat că Banca Comercială Română este un partener veritabil în dezvoltarea ecosistemului din jurul Bursei de Valori Bucureşti şi, implicit, a economiei României.

"De la recordul din anul 2021, când Banca Comercială Română emitea cea mai mare emisiune de obligaţiuni de la acea dată pe piaţa locală, continuând cu debutul băncii în luna mai a acestui an pe pieţele internaţionale, prin listarea primei emisiuni de euroobligaţiuni verzi, emisă de o bancă românească şi până la noua emisiune de obligaţiuni care debutează astăzi la bursă, Banca Comercială Română a demonstrat că este un partener veritabil în dezvoltarea ecosistemului din jurul Bursei de Valori Bucureşti şi, implicit, a economiei României.", a declarat Adrian Tănase, CEO Bursa de Valori Bucureşti.

Emisiunea de obligaţiuni care debutează marţi la bursă este a 10-a emisiune listată de BCR la BVB în ultimii 4 ani. Prima emisiune de obligaţiuni emisă de BCR a ajuns la maturitate, în prezent fiind tranzacţionate în total 9 emisiuni corporative şi verzi. Cea de-a doua emisiune de obligaţiuni emisă de bancă, în valoare de 600 milioane lei, se tranzacţionează din decembrie 2019 sub simbolul bursier BCR26.

În 2021, BCR a listat alte trei emisiuni de obligaţiuni, dintre care una de obligaţiuni verzi, BCR28, BCR28A şi BCR28B. În 2022, BCR a listat pe Piaţa Reglementată a Bursei de Valori Bucureşti 3 emisiuni de obligaţiuni, dintre care prima şi a treia corporative, BCR27 şi BCR28C, în timp ce a doua a fost o emisiune de obligaţiuni verzi, BCR27A. În 2023, BCR a listat, în luna mai, emisiunea de euroobligaţiuni verzi BCR27E, marcând debutul băncii pe pieţele internaţionale de capital. La toate acestea se adaugă emisiunea de obligaţiuni în valoare de 1 miliard de lei care intră astăzi la tranzacţionare.

BCR oferă o gamă completă de produse şi servicii financiare, printr-o reţea de 20 centre de afaceri şi 16 birouri mobile dedicate companiilor şi 319 de unităţi retail situate în majoritatea oraşelor din ţară cu peste 10.000 de locuitori, dintre care 56% sunt unităţi unde operaţiunile cu numerar se efectuează doar la echipamente (cashless). BCR este banca nr. 1 în România pe piaţa tranzacţiilor bancare, clienţii BCR dispunând de o reţea naţională extinsă de ATM-uri şi maşini multifuncţionale - 2.000 de echipamente, şi servicii bancare complete prin Internet banking, Mobile banking, Phone-banking şi E-commerce.

BVB, instituţie fundamentală a pieţei de capital, este singurul operator de pieţe de valori mobiliare din România. BVB, companie listată pe propria piaţă din anul 2010, face parte din Grupul BVB care cuprinde şi Depozitarul Central, instituţia responsabilă pentru operaţiunile de registru şi decontare în România, iar în octombrie 2019 a luat fiinţă contrapartea centrală CCP.RO, instituţie care va prelua funcţia de compensare a tranzacţiilor cu valori mobiliare în România şi care va contribui la relansarea pieţei de produse derivate. BVB administrează două pieţe distincte, Piaţa Reglementată şi Sistemul Multilateral de Tranzacţionare, pe care sunt listate o varietate de instrumente financiare precum acţiuni, obligaţiuni, unităţi de fond, certificate, produse structurate, drepturi de preferinţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.